Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

New kids In Town

Ας μιλήσουμε και ολίγο σοβαρά γιατί αρκετά το καβλαντίσαμε*.

Έχετε δει τις τελευταίες σφυγομετρήσεις? Το κυβερνών απόκομμα μετά και τα τελευταία σκάνδαλα (του Πασχάλη κυρίως), καθώς και το απόκομμα της αντιπολίτευσης έχουν κυριολεκτικά καταποντιστεί. Έτσι, η ΝΔ λαμβάνει 29,2% (κοινώς παίρνει τα παπάρια μου) και η ΠΑΣΟΚΑΡΑ ολέ ολέ παίρνει από τα τρία τα μακρύτερο, όπερ: 25,9% (κάποια κόκκαλα τρίζουν για τη συρρίκνωση).

Για τη ΝΔ οι φράσεις που τη χαρακτηρίζουν σύμφωνα με τους ερωτηθέντες είναι κατά σειρά: «κουκουλώνει σκάνδαλα», «ασυνεπής/αναξιόπιστη», «βολεμένη», «επιπόλαιη» (άρχισε να ξυπνάει ο Έλληνας). Το 21,2% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η κυβέρνηση «έχει σχέδιο/όραμα» (ουυυυυυυυυυ, δεν ξέρω σε πόσους τραπεζιτικούς λογαριασμούς χωράνε όλα αυτά τα σχέδια και τα οράματα).

Για το ΠΑΣΟΚ αντιστοίχως οι φράσεις που το χαρακτηρίζουν είναι: «έχει εσωκομματικά προβλήματα» (έλααα δεν το πιστεύω), «αμήχανο/ασυντόνιστο» (φήμες), «σε κρίση ιδεολογικής ταυτότητας» (νευρική κρίση θα το έλεγα εγώ), «μη ανανέωση» (whats this?). Μόλις το 9,5% των ερωτηθέντων λέει ότι το ΠΑΣΟΚ «έχει σχέδιο/όραμα» (μου επιτρέπετε να τους πω μαλάκες?).

Η ενωμένη ΑΡΙΣΤΕΡΑ, τους την βγαίνει από τα αριστερά με συνολικό ποσοστό που αγγίζει το 20% (ΣΥΡΙΖΑ: 11%, ΚΚΕ: 9,1% ).

Θα μου πεις δικαίως, who's united? Όχι η Μάντσεστερ σίγουρα.

Θα καταλάβει και το ΚΚΕ ότι η σύγκλιση είναι απαραίτητη έστω και αν υπάρχουν βασικές ιδεολογικές διαφορές. Η συμμαχία είναι εις όφελος αυτού του τόπου. Ιδίως ο Συνασπισμός, εμφανίζει μια δυναμική που μπορώ να την παρομοιάσω μόνο με αυτήν του ΠΑΣΟΚ του ‘74. Έχω εντοπίσει βέβαια τους κινδύνους που κρύβουν τα παιχνίδια εξουσίας σε παλαιότερα μου άρθρα. Η εξουσία διαφθείρει. Ο μηχανισμοί είναι κατά τέτοιο τρόπο φτιαγμένοι ώστε να λειτουργούν υπέρ του κεφαλαίου. Το κεφάλαιο χαρακτηρίζεται από μια απίστευτη προσαρμοστικότητα και είναι πολύ πιθανόν να αναζητήσει νέες συμμαχίες. Δεν είμαι υπέρ των αποκλεισμών αλλά η πολιτική που θα χαραχτεί θα πρέπει να λάβει ΚΑΙ αυτό υπόψη. Έχουμε ανάγκη από κόμματα που θα θέσουν ως βασική προτεραιότητα τις ανάγκες του λαού και μετά όλα τα άλλα.

ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΑΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΟ ΣΤΕΝΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ.

Οι αντιδράσεις από αυτές τις εξελίξεις είναι αλυσιδωτές. Η ΝΔ προσπαθεί να κουκουλώσει τα ακουκούλωτα, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει βγάλει παγανιά τα κομματόσκυλα για να σπιλώσουν την αριστερά Διαβάστε την παρακάτω δήλωση του Theodore Pagkalos και θα καταλάβετε τι εννοώ:

«….η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ είναι μια έμμονη ιδέα του χώρου της κομμουνιστικής Αριστεράς. Είχε το μονοπώλιο της Αριστεράς επί σειρά ετών. Δεν υπήρχε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Το έφτιαξε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Θεώρησαν ότι κάποιος τους καταπάτησε το οικόπεδό τους. Για αυτό λένε μετ' επιτάσεως ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι Αριστερά, ότι είναι ένα κόμμα χαλαρό που μπορεί να διαλυθεί ανά πάσα στιγμή και ότι αυτοί έχουν δικαιώματα λεηλασίας».

ΧΑΧΑΧΑΧΑ. Φάε “κανα” γουρουνόπουλο γιατί σε βλέπω κομμένο χοντρέ τελευταία.

Ο Πάγκαλος έχει καταντήσει βασιλικότερος του βασιλέως και τον βλέπω στις επόμενες εκλογές να κατεβαίνει με το ΛΑ.Ο.Σ.

WHY?

Beacause έχει υποπέσει τα τελευταία χρόνια σε σφάλματα ολκής.

Χαρακτήρισε τους φοιτητές που διαδηλώνουν ως «κομματικό στρατό» και τους καθηγητές που αντιδρούν στην αναθεώρηση του άρθρου 16 «λαμόγια». Xαρακτήρισε τη μεγάλη πανεκπαιδευτική πορεία για την ιστορία του άρθρου 16 «γελοία εκδήλωση πολύ χαμηλού επιπέδου». Δεν δίστασε να συνδέσει το ΚΚΕ με τη ρουκέτα στην αμερικανική πρεσβεία, λέγοντας μέσα στη Βουλή ότι αυτό ανέχεται τρομοκρατικές ενέργειες, ενώ σε δεξίωση που έλαβε χώρα στο προεδρικό μέγαρο επανέλαβε την υποστήριξή του προς την επαναφορά των καμερών - μετά το χτύπημα στην αμερικανική πρεσβεία. Σημειώνεται πως καθόλου τυχαία, μια μόλις μέρα πριν ο Θ. Πάγκαλος γευμάτισε με τον αμερικανό πρέσβη, Τσαρλς Ρις, παίρνοντας προφανώς «οδηγίες» για τη στάση του. Έχοντας αποχαυνωθεί εντελώς μετά τη σαφή εύνοια που του έδειξε ο αμερικανός πρέσβης, δεν δίστασε να προσβάλει συνάδελφο του μέσα στη Βουλή χαρακτηρίζοντάς τον «βλάκα» επειδή τόλμησε να δηλώσει ότι διαφωνεί με τους μεθόδους παρακολούθησης. Υποστήριξε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, όπως την κατάργηση του θεσμού του ασύλου των πανεπιστημίων. Τόνισε πως ο μόνος χώρος όπου κανείς δεν αισθάνεται ελεύθερα και δεν μπορεί να εκφραστεί όπως θέλει είναι ο χώρος του ασύλου. Κύκλοι του Γ. Παπανδρέου που ρωτήθηκαν για τις διαφοροποιήσεις, τον κάλυψαν απολύτως λέγοντας πως το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου έχει κατοχυρώσει το δικαίωμά του να εκφράζει τις απόψεις του ελεύθερα, πολύ περισσότερο αν παραπέμπουν στον παππού του τον δικτάτορα.

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ του σήμερα και η ΝΔ του χθες.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, διαλυμένο και χοντρό.


*Καβλάντα = Αστεία με πονηρά υπονοούμενα
Καβλαντέρ = Αυτός που καβλαντίζει

Υ.Γ.1: Δεν έχω αναφερθεί ποτέ στο blog μου για εθνικά θέματα αλλά αυτή η ιστορία με τη "μπαγκαβλοποίηση" των Βαλκανίων με ανησυχεί. Δεν είμαι εθνικιστής, θα ήθελα ένα κόσμο χωρίς σύνορα αλλά έχουμε μπροστά μας μια απτή πραγματικότητα και δυστυχώς βλέπω την πολιτική μας ηγεσία να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα με απάθεια (δεν είναι απάθεια είναι ανικανότητα αλλά είπα μια φορά να είμαι και εγώ ευγενικός μαζί τους). Ελπίζω να μην είναι η "σειρά" μας.

Υ.Γ.2: Τελευταίες σφυγομετρήσεις φέρουν τον Συνασπισμό σε ένα ποσοστό πρόθεσης ψήφου που αγγίζει το 14%. Πολύ ελπιδοφόρα τα μηνύματα. Ελπίζω δε, η αύξηση του ποσοστού του Συνασπισμού να μην σημαίνει μείωση του αντίστιχου ποσοστού του ΚΚΕ, μια και έχουμε ανάγκη και τα ΔΥΟ αριστερά κόμματα. Τώρα για το που ανήκουν οι "εποχικοί" ψηφοφόροι νομίζω πως και η Άντζελα Δημητρίου μπορεί να το εντοπίσει, ε Θόδωρε? :-))

Δεν υπάρχουν σχόλια: