Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008

Άβυσσος η ψυχή του blogger (εκτός του πιπιού της Pamela). :-)

Guys and Girls αναχωρώ και εγώ - όπως και κάθε καλός μεσοαστός που σέβεται τον εαυτό του - για ολιγοήμερες διακοπές. Ξέρω, ξέρω, στα απαυτά σας αλλά οφείλω να σας το
πω - ως κάθε καλό (γκουχ γκουχ) blog που ενημερώνει τους πολυπληθείς (αψοοοοού....αλήθεια λέω) αναγνώστες του. Αναγνώστες* είπα?

ΜΑΜΑ, ΜΠΑΜΠΑ, φεύγω για διακοπές. :-))

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί κάποιος μαλάκας διατηρεί ζωντανό - έστω και με μηχανική υποστήριξη (σαν την κυβέρνηση μας) - ένα ημιθανές blog σαν το δκό μου? Εγώ έχω
αναρωτηθεί πολλάκις τον λόγο ύπαρξης αυτού του ιστολογίου (για τους Ελληνολάτρες). Παλιά η σκέψη μου έφτανε σε αδιέξοδα. Εκεί την οδηγούσε η γνωστή συνταγή: "κάθε τι
που δεν είναι πετυχημένο δεν έχει λόγω ύπαρξης". Πως το λένε οι Αμερικλάνοι? "Μόνο ο πρώτος αξίζει, οι υπόλοιποι να πάνε να γαμηθούν". Με αυτή την λογική θα είχε εγκαταλείψει την πολιτκή ο Γιωργάκης ή ο ΠΑΟ δεν θα ξανακατέβαινε στο πρωτάθλημα. Θα μου πεις - δικαίως - τα "παραδείγματα" που αναφέρεις, ήταν κάποτε των καπότων πρώτα. Με κολλήσατε στον τοίχο πάλι ρε μπαγάσες. :-)) (είδατε τι μου κάνετε? Κάνω διάλογο με τον εαυτό μου και ο γιατρός μου είπε ότι δεν είναι καλό). Πολλές φορές αναρρωτήθηκα για το τι μαλακίες πρέπει να γράφω για να μην με διαβάζουν. Δεν κάνω παράπονα, προς Gilberto Silva. Ειλικρινά δεν κάνω παράπονα............δεν σας πείθω ε? Καλά θα είμαι ειλικρινής. Για να με αντέξατε τόσο καιρό το αξίζετε. Κοιτάχτε και εγώ - όπως και εσείς - επισκέπτομαι κατά καιρούς άλλα blogs και διαβάζω κάτι απίστευτα άρθρα που δεν θα τα έγραφα ακόμα και αν κατάφερνα ποτέ στην ζωή μου να φτάσω σε ένα επίπεδο Βέλτσου (εκεί πιθανότατα δεν θα με καταλαβαίνατε χεχε). Πολλές φορές καταράστηκα τους συγκεκριμένους συγγραφείς να μην τους ξανασηκωθεί (αν είναι άντρες), να μην ξαναψωνίσουν ποτέ από τον HONDO (αν είναι γυναίκες) και να μην νομιμοποιηθούν οι γάμοι των ομοφυλοφίλων αν είναι λάτρεις του ιδίου φύλλου. "Πήγα σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες", που λέει και το λαικό άσμα, αλλά τίποτα. Είμαι ένας looser? Δεν θα με αναφέρει ποτέ πχ το MEN ως ο "ΑΝΤΡΑΣ (blogger) ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ"? Λέτε για αυτό να είμαι fan του Αγγελάκα? Επειδή "ο χαμένος τα παίρνει όλα"?

Πάντως Τάσος , πάντοτε (sic!!) είχα μια αδυναμία στους "χαμένους". Η μόνη μου "νικήτρια" επιλογή ήταν η ομάδα μου. Αλλά τα παράπονα σας στον μπαμπά μου. Συγνώμη αλλά εσάς αν σας ντύνανε σαν τον Μίμη Δομάζο από 2 χρονών και σας τρέχανε σε όλα τα γήπεδα που έπαιζε η Πανάθα, σας νανούριζαν με τον ύμνο, μαθαίνατε από τα 5 σας το "αγαπώ τον Πειραιά" :-)) τι θα γινόσασταν? ΓΑΥΡΟΙ?

Ξαναγυρνάω στο αρχικό μας θέμα. ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΩ. Γράφω γιατί αν δεν γράψω θα σκάσω. Γράφω για τα παιδιά μου. Γιατί ελπίζω να παραμείνει το blog και όταν εγώ δεν θα είμαι
κάτοικος αυτού του πλανήτη και έτσι μέσα από τις απόψεις μου θα μπορούν να δουν τι μαλάκας ήταν ο πατέρας τους. Γράφω για τα κορίτσια που κατά καιρούς ερωτεύομαι. Και
γράφω και για έναν ακόμη λόγο που θα μου επιτρέψετε να μην σας τον αναφέρω τώρα. Πάντως Τάσος (again) να ξέρετε ότι αυτόν που γράφει τον τρέφει αυτός που του γράφει
και όχι αυτός που τον γράφει. ;-)

Απολογούμαι ε? Ξέρετε εμείς οι αναρχοκομμουνιστές (sic too) το έχουμε αυτό. Νιώθουμε ενοχές για τα πάντα. Δεν μπορώ να αγοράσω κάτι υλικό π.χ. και να το ευχαριστηθώ.
Δεν κάνω πλάκα. ΝΑ ΣΑΣ ΘΑΨΩ. Θα σκεφτώ με μιας όλους τους ανήμπορους του πλανήτη και θα αισθανθώ ότι τους προδίδω. Ότι είμαι και εγώ ένας υπηρέτης του συστήματος. ΕΝΑΣ ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ. Για να το αισθάνομαι μάλλον θα είμαι. Πέφτει ποτέ έξω η συνείδηση? Γιατί κανονικά αν δεν ήμουν κότα (έχω παιδιά ρε γαμώτο δεν....μπορώ να το
κάνω -δικαιολογία = "η συνείδηση σου είμαι") θα έπρεπε "ένα πρωί να ανοίξω την πόρτα και να χαθώ με το όνειρο της επανάστασης":

(α ρε αθάνατη ΚΑΤΕΡΙΝΑ)

Ποιάς επανάστασης ρε μπουλούκο? Χμμμμμ........ για να την λένε έτσι κάτι θα ξέρουν. Κα για να την πολεμούν με ιδεολογικά οδοφράγματα - και ουχί μόνο - κάτι θα φοβούνται. Ένας προβληματισμός δεν είναι κακός. Δεν τρέφω φρόυδες ελπίδες. Μαλάκες αστοί γεννηθήκαμε, μαλάκες αστοί θα πεθάνουμε. Αλλά με αξιοπρέπεια ρε γαμώτο. Δεν αναζητώ πλέον την ελπίδα αλλά την αξιοπρέπεια. Για να σώσω την ψυχή μου μάλλον. Και δεν είμαι και θρησκευόμενος ο μαλάκας. Μπορεί έτσι να ειμαι για να τυραννιέμαι. ΜΠΟΡΕΙ. ΜΠΟΡΕΙ.

Το βάρυνα ε? ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΑΙ. :-))

Λοιπόν, αφιερώνω το παρακάτω βίντεο σε όλους τους Έλληνες που τρώμε το αγγούρι τόσο καιρό στον κώλο και δεν αλλάζουμε το λαχανικό με ένα όργανό μουσικής (π.χ. φλογέρα):

Ξέρετε πόσους μουσικούς θα είχαμε βγάλει? Μήπως η σκυλάδικη κρεατομηχανή βγάζει καλύτερο ήχο? Είπα σκυλάδικα και θυμήθηκα πόσες φορές έχω κάνει την ερώτηση αυτή σε φίλους μου: "να γίνουμε όλοι ψευτοκουλτουριάρηδες?" Ε ΟΧΙ. Δεν θα έχει πλάκα. Και εγώ μετά τι θα γράφω? Η αιώνια πάλη του "καλού" και του "κακού", του "ωραίου" και του "άσχημου", του "Παναθηναικού" και του "Ολυμπιακού", του "άσπρου και του μαύρου" κλπ κλπ είναι απαραίτητη για την "ισσοροπία" μας. Δεν χρειάζεται να είμαστε όλοι όμοιοι. Είναι ωραίο πράγμα η δαφορετικότητα και η ιδιαιτερότητα. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο πρέπει να το σεβόμαστε αυτό. Πχ αν με ενοχλεί αυτό που κάνεις και μπορώ, γιατί να μην σου ρίξω μια γροθιά? Αν ανήκεις στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα γιατί να μην σε καταβροχθίσω? Αν μπορώ και εγώ με τη σειρά μου γιατί να μην σου ρίξω μία μολότωφ? Έτσι πάει. Ο νόμος της ζούγκλας? Δεν μου αρέσει. Αλλά αυτό να το σκεφτούνε οι "δυνατοί" που "πρώτοι τον λίθο βαλέτω" και μετά κράζουνε (γιατί για κοράκια πρόκειται) και δείχνουν με το δάκτυλο που μας είχαν πρώτιστα στον κώλο: "οι γνωστοί άγνωστοι", "οι τρομοκράτες", "οι αυτοί", "οι έτσι" και "οι γιουβέτσι". Είναι αυτό που λένε "οι δακτυλοδειχτούμενοι". Είναι να μην σου βγει το όνομα τελικά στα χρόνια της αστικής ψευτοδημοκρατίας που διανύουμε.

Ώρα να σας αποχαιρετήσω. Ήθελα να πω και για τον Κάρατζιτς, για τους εγκληματίες πολέμου, τον Μπους και τους ομοίους του, το στημένο δικαστήριο της Χάγης κλπ αλλά
βαριέμαι. Δεν έχει και νόημα εξάλλου. Το νόημα δεν θα το βρείτε εδώ. Δεν υπάρχει βασικά τέτοια μαλακία. Το νόημα είναι (για μένα έτσι?) να.....το ψάχνεις. Να είσαι ανήσυχος και όχι εφησυχασμένος. Να είσαι Rolling Stone. Γιατί πέτρα που κυλά δεν χορταριάζει, λέει ο θυμόσοφος λαός μας. ;-) Μπορεί βέβαια νa πέφτω και έξω. Μπορεί το νόημα να είναι να έχεις μια ανοικτή CLK με μια ξανθιά μέσα και να κοιτάς μόνο την πάρτη σου. Μπορεί αδέλφια μπορεί. Μακρυά από εμένα οι συμβουλές τέτοιου είδους.

ΑΝΤΕ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ, ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ......ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ.


*Μπιλάρα μου καλά να περνάς φίλε. :-))

Σάββατο, 26 Ιουλίου 2008

Πόσο "κοστίζει" μια ανθρώπινη ζωή? (χ8)

"Τραγωδία στο Πέραμα, από έκρηξη και πυρκαγιά που σημειώθηκε στο φορτηγό πλοίο υγροποιημένου αερίου "Friendshipgas", κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής στα αμπάρια του πλοίου, το απόγευμα της Πέμπτης. Συνολικά οκτώ άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί, μετά από πολύωρες προσπάθειες ενώ οι τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο και δεν διατρέχουν κίνδυνο.Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα, με την αυτόφωρη διαδικασία, ο χημικός ναυτιλίας και ο τεχνικός ασφαλείας ως υπεύθυνοι των εργασιών στο πλοίο."

(Πηγή:ΑΠΕ)

Η τραγωδία στο Πέραμα απέδειξε (για μια ακόμη φορά δυστυχώς) πως η ζωή των ανθρώπων που μάχονται για το μεροκάματο του τρόμου έχει τιμή.

ΠΟΣΟ "ΚΟΣΤΙΖΕΙ"? Θα σας πω.

Ενδεικτικά πάντα και σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις: μία προπέλα ενός γιωτ εφοπλιστή*, ή μία γούνα της γυναίκας του, ένα χαλί μπουχάρα ή το κάδρο ενός πίνακα στο σαλόνι του. Τα πραδείγματα ποικίλλουν αλλά θα μείνω σε αυτά. Πιστεύω πως το "πιάσατε" το υπονούμενο (ελπίζω να μην παρεξηγηθεί η δημοσίευση μου ως ασέβεια προς τους νεκρούς εργάτες που πλήρωσαν άδικα με την ζωή τους την ανάγκη για επιβίωση. Συγνώμη αλλά είναι ο μόνος τρόπος να δείξω την οργή μου).

ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ΕΙΣΤΕ? ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ?

*Φυσικά ευθύνη φέρουν και οι πολιτικές αρχές της χώρας που εθελοτυφλούν στην ασυδοσία των εφοπλιστών έναντι κάποιου ανταλλάγματος φαντάζομαι. Σωστά άραγες φαντάζομαι?

Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2008

Μια G8 θα μας σώσει


Διεξήχθει πρόσφατα στην Ιαπωνία, η σύνοδος κορυφής των οκτώ πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (ανάμεσα τους και η Ελλάδα - ελάτε ρε παιδιά, δεν έχετε καθόλου χιούμορ?). Συγκρατώ δύο διαπιστώσεις τις οποίες και σας παραθέτω παρακάτω:

"Σε γενικολογίες και ευχολόγια περιορίστηκαν οι ηγέτες των οκτώ πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών αναφορικά με την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης, για την οποία απλώς εξέφρασαν τη «βαθιά τους ανησυχία."

"Οι ηγέτες της G8 εμφανίστηκαν ανήσυχοι για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τη διάδοση των πυρηνικών όπλων, όπως σημειώνεται στο εμφανίζονται στο ανακοινωθέν τους."

Με απλά λόγια, έγινε η σύσκεψη αυτή έτσι ώστε οι συγκεκριμένοι ηγέτες να δηλώσουν - για μια μία ακόμα φορά - την αδιαφορία τους και την μη θέληση τους για αρρωγή/επίλυση των σημαντικότερων προβλημάτων που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα καθώς και την μονομανία τους (προφανώς με την καθοδήγηση των Αμερικάνων) στις χώρες της Ασίας που διαθέτουν πλουτοπαραγωγικές πηγές (λέγε με και Ιράν). Δεν καταλαβαίνω πχ την ανησυχία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και όχι για το αντίστοιχο του Ισραήλ. Είπα Ισραήλ ε? Διάβασα κάπου δήλωση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ (γνωστού και ως "φυστικά") ότι: "το Ισραήλ διαθέτει τουλάχιστον 150 πυρηνικές κεφαλές", διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της Ιερουσαλήμ ότι δεν αναπτύσσει πυρηνικά όπλα. Ξαναείπα Ισραήλ ε? Ξανάμανά διάβασα ότι: "Μετά το δημοσίευμα των New York Times την 20ή Ιουνίου περί ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν, υπήρξε και δεύτερη φημολογία από το αμερικανικό δίκτυο ABC News – αυτή τη φορά - όπου ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ανωνύμως ότι υπάρχει πλέον «αυξανόμενη πιθανότητα» για επίθεση πριν από το τέλος του 2009." και την άμεση απάντηση από τους Ιρανούς: “Το Ισραήλ δεν μπορεί να μας επιτεθεί" (κοινώς θα μας κ.....ι μια μάντρα @@), ενώ ο Ομπάμα στήριξε Ισραήλ VS Ιράν (άλλαξε ο αμερικανός και έβαλε τα όπλα του αλλιώς - μάζευε - ψήφους - και ας είναι και εβραικές) με δηλώσεις του στυλ «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ιράν θέτει μια εξαιρετική απειλή για το Ισραήλ και ότι το Ισραήλ λαμβάνει πάντοτε δικαιολογημένα αποφάσεις που εγγυώνται την ασφάλειά του». "Δικαιολογημένες"......Μπάρακ? Αυτό λέγεται επιλεκτκή δικαιολογία. Γιατί και οι τρομοκράτες "δικαιολογημένες" θεωρούν τις επθέσεις τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΤΣΙΠΑ" ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.

ΤΕΛΟΣ (είμαστε γεννημένοι.....υπόδουλοι των αμερικάνων).

ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (και ουχί ο θάνατος).

Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2008