Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2008

ΟΧΙ

Για την σημερινή ιστορική μέρα αντίστασης και νίκης του Ελληνικού Λαού απέναντι στα φασιστικά στρατεύματα του Μουσολίνι έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε σε ΟΛΟ το internet, αρκεί να βάλετε στον γούγλη την μαγική λέξη "ΟΧΙ". Αξίζει να το πράξετε για να διαβάσετε διάφορες απόψεις και να τις κρίνετε με τα δικά σας κριτήρια (προτείνω το συγκεκριμένο blog, όπου και θα διαβάσετε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα). Την σημερινή μέρα καλό είναι να αποτίσουμε έναν μικρό φόρο τιμής σε όσους έδωσαν την ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.

Και επειδή η "μέρα" έχει συμβολικό χαρακτήρα, λέω με την σειρά μου τα δικά μου ΟΧΙ:

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ (αρκετά ερεθιστήκαμε, φτάνει)

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (κάθε είδους)

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ (κάθε είδους)

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΩΣΗ (κάθε είδους)

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΛΑΟΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ (έξω οι αμερικλάνοι από όλα τα μέτωπα κατοχής - όξω οι Εβραίοι από την Παλαιστίνη)

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ (εγχώριο και ξένο)

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ (εγχώριο και ξένο)

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ (να απελαθεί ο Γκαλέτι εδώ και τώρα)

ΟΧΙ ΣΤΟ "ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ" (Γάζα μεριά)

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ (από "φακελλλωμένους" γιατρούς, έως "ταχυδρόμους" πολιτικούς)

ΟΧΙ ΣΤΟ "IL POSTINO" (για ευνόητους λόγους)

ΟΧΙ ΣΤΟ "ΣΚΥΨΕ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ" (επίσης για ευνόητους λόγους)

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΪΝ (όχι ότι με τον Ομπάμα θα αλλάξει κάτι)

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΩΧΑΔΕΛΦΙΣΜΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ (λίγος μπάφος δεν έβλαψε κανέναν......εις υγείαν)

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΤΡΑΓΟΥΔΑ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ (που δεν μου "κάθονται")

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΠΕΖΕΝΤΑΚΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗ ΣΑΡΡΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΤΕΝ ΚΑΤΕ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΒΥΝΤΡΑ (Άμποτ)

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΙΑΡΕΓΚΙ (Κοστέλο)

Μπορείτε να "προσθέσετε" τα δικά σας "ΟΧΙ". Θα το χαρώ ιδιαιτέρως.

edit: Ακολουθούν τα ΟΧΙ της "ανήσυχης" και φίλης Φαίδρας (μου άρεσαν πολύ και τα πρόσθεσα):

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ (γενικά στο αστυνομούμενο κράτος προσθέτω εγώ)

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ (και το συνάφι του που μας ρουφαει το αίμα)

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΤΟΥ ΕΑΠ (ο καθένας με το ζόρι του βλέπεις) = και δικό μου "ζόρι" ;-)

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ (ΡΟΜΠΟΤΙΣΜΟ) ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (σωστηηηηηηή, παράλειψις μου)

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ (μην παραμυθιαζεσαι, τα ονειρα σου δεν ειναι αδεια κονσερβοκουτια) = απλά υποκλίνομαι ;-)


*οι φωτογραφίες είναι από το INDYMEDIA

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008

AMERICA FUCK YEAH!!!Τα μάθατε τα νέα έτσι? Το «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», δημοσιεύει έγγραφο «φωτιά» (πάντα ήθελα να γράψω αυτή την πομπώδη μαλακία που διαβάζω τόσα χρόνια σε σοβαρά – δήθεν – έντυπα), όπου και αποκαλύπτει ότι η πολυαναμενόμενη πρόταση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για το όνομα των Σκοπίων, ήταν προϊόν συνεργασίας της αμερικανική κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων κ. Γκρούεφσκι και με τον προέδρο των Σκοπίων κ. Τσερβένκοφσκι.Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύει απόρρητο τηλεγράφημα του Στέητ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με το οποίο, η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στα Σκόπια, είχε ενημερώσει την κυβέρνηση Γκρούεφσκι για το περιεχόμενο του σχεδίου από τον περασμένο Ιούλιο. Η αμερικανίδα πρέσβειρα αναφέρεται στην ονομασία «Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας» και σημειώνει ότι τα περί μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας θα διευθετηθούν, με παράκαμψη της Ελλάδας, μέσω εσωτερικού εγγράφου του ΟΗΕ.

Το σύνθημα «ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ» είναι πιο επίκαιρο στις μέρες μας από ότι ποτέ. Από την πτώση της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ, «παίζουν» μόνοι τους στο γεωπολιτικό παιχνίδι και προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κυριαρχία τους σε όλο τον κόσμο είτε με τη βία, είτε με τη διπλωματία, με μία βασική διαφορά. Η διπλωματία τους βασίζεται στον φόβο που προκαλεί η στρατιωτική τους δύναμη. Προσωπικά χάρηκα το ξύπνημα της Ρώσικης «Αρκούδας» - παρόλο φανατικός αντιμπεριαλιστής - στην Οσετία και εύχομαι να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο για να λειτουργήσει ως αντίπαλο δέος κα «αντίβαρο» στην παγκόσμια κυριαρχία των Αμερικάνων όπως παλιά. Το ότι αυτή την ιστορία θα την πληρώσουν οι λαοί αυτό είναι σίγουρο. Υπάρχει λύση? ΝΑΙ. Αφύπνιση συνιδήσεων, δράση και μείωση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ανάμεσα στους απλούς πολίτες (το θεωρώ γεννεσιουργό αιτία του ιμπεριαλισμού).

Το πιο αστείο της υπόθεσης, είναι ότι στην περίπτωση των Αμερικανών ισχύει το «ελληνικό» έξω πάμε καλά αλλά μέσα σκατά (στα μούτρα τους). Φτώχεια και μιζέρια μαστίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ σύμφωνα με τους “New York Times”: «..37 εκατομμύρια και πλέον Αμερικανοί ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας».

Διάβαζα τις προάλλες ότι ένας 45χρονος άνδρας με MBA στην οικονομία από το Λος Άντζελες απελπισμένος από την δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει, - πυροβόλησε και σκότωσε τη σύζυγό του, τα τρία του παιδιά και την πεθερά του, για να δώσει στη συνέχεια τέλος και στη δική του ζωή. Να μην αναφερθώ και σε όσους γυρίζουν σε ξύλινα κουτιά από τις εμπόλεμες περιοχές που οι ΙΔΙΟΙ έχουν δημιουργήσει.


Να το αλλάξουμε λίγο το σύνθημα? «ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ» (ανάμεσα στα «θύματα» συγκαταλέγονται και οι πολίτες τους με σοβαρή όμως υπευθυνότητα και των ίδιων βεβαίως βεβαίως).

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2008

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ (21/10/08)

Την Πανελλαδική 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ: "Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν και εντείνουν τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις για να αποκρούσουν την άδικη, αντικοινωνική και αντεργατική πολιτική λιτότητας και φόρων για τους εργαζόμενους και προνομίων για τους τραπεζίτες".

Τα βασικά αιτήματα αφορούν την αντιμετώπιση της ακρίβειας, της ανεργίας, το ασφαλιστικό και την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων.

Συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στο Πεδίο του Αρεως θα πραγματοποιήσει η ΓΣΕΕ ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2008

Άνθρωποι και Ποντίκια


Μετά την περίπτωση του Κύπριου που "τράκαρε" με μια ζαρντινιέρα (δείτε φωτό και το σχετικό βίντεο - σημειωτέον πως οι αστυνομικοί την έβγαλαν "λάδι"), η αστυνομία μας, μάς έκανε για μια φορά ακόμη περήφανους παγκοσμίως (το θέμα διαδόθηκε και από το BBC) με τη δημόσια διαπόμπευση αλλοδαπού. Πιο συγκεκριμένα τα "καμάρια" μας σε μια αισχρή επίδειξη εξουσίας τον ξεγύμνωσαν στη μέση του δρόμου για δήθεν έλεγχο υπόπτου. 'Ανθρωπος που ξευτιλίζει άλλον άνθρωπο κατά αυτόν τον τρόπο υπάγεται στην κατηγορία του υπανθρώπου.

Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2008

"Κανόνι" από την ALTEC

"Κήρυξη πτώχευσης καταθέτει σήμερα η Altec Telecoms, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς Ιντερνετ υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες που είχαν σύμβαση με την εταιρεία..." αναφέρει μεταξύ άλλων ένα ρεπορτάζ. Για το γεγονός ότι βρέθηκαν στον δρόμο 1500* άνθρωποι ούτε μία αναφορά.

Μα τόσο μαλάκες είναι? Νομίζουν ότι μας ενδιαφέρει το γεγονός ότι κάποια υπουργεία δεν είχαν για μία μέρα.....internet?

Τι να πω ρε παιδιά.........

:-(


* αριθμός που προκύπτει από προσωπική έγκυρη πηγή. Και έπεται συνέχεια φυσικά.

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2008

Money, Money

Θα γίνει το κραχ, δεν θα γίνει το κραχ, θα γίνει το κραχ, δεν θα γίνει το κραχ...................αχ...........βαχ...........

Ο Καπιταλισμός + Φιλελευθερισμός πνέει τα λοίσθια. Πάνε να τον σώσουν με κρατικές επιχορογήσεις και παρεμβατισμό που θυμίζει την εποχή που διαδέχτηκε το "κραχ" του '29. Φιλελευθερισμό με κρατικό παρεμβατισμό έχετε ξαναδεί? Καλό είναι να το βλέπουν όσοι εθελοτυφλούν ότι ο καπιταλισμός είναι ένα.......ελεύθερο σύστημα χωρίς δεσμεύσεις. Και επειδή η ζωή κύκλους κάνει, είναι ώρα για έναν πραγματικό σοσιαλισμό. Όχι σαν τον σιδηροδέσμιο που "γνώρισε" η Ανατολή, ούτε σαν τον σοσιαλοδημοκρατκό που "γνώρισε" η Δύση και η χώρα μας (ναι μωρέ για του ΠΑΣΟΚ λέω). Δεν είναι εύκολο. Απαιτεί την ενεργό συμμετοχή μας.

Εντωμεταξύ έχετε χρόνο να "αδειάσετε" τα ράφια των Σούπερ Μάρκετ. Αν δεν τα "αδειάσουν" οι αναρχικοί πρώτα, χεχε. Πως "γουστάρω" όταν διαβάζω για τους "Ρομπέν" των Σούπερ Μάρκετς δεν μπορείτε να φανταστείτε. Πλάκα, πλάκα, οι μόνοι που είναι "ενεργοί" στις μέρες μας είναι οι αναρχικοί. Προσωπικά τους βγάζω το καπέλο για το "αντάρτικο" στο οποίο έχουν επιδοθεί όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια της ψευδοδημοκρατίας μας. Όλα αυτά τα χρόνια που κάποιοι πλουτίζουν στις πλάτες μας/σας και εσεις πάτε και τους ψηφίζετε μήπως σας διορίσουν κάπου και σας "πετάξουν" ένα κομμάτι ψωμί να φάτε και εσείς.

Money makes the world go around
...the world go around
...the world go around.
Money makes the world go around
It makes the world go 'round.

:-))

*Για την "ιστορία", ο οικονομικός φιλελευθερισμός βασίστηκε πάνω στον κρατικό παρεμβατισμό (κράτη, θεσμοί, νομικά πλαίσια κουλουπού κουλουπού).