Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Ω τι κόσμος Μπαμπά!!



«Ισραηλινοί στρατιώτες ανέφεραν ότι κατά την εισβολή τους τον Ιανουάριο στη Γάζα είχαν διαταγές να πυροβολούν αδιακρίτως, χωρίς να ενδιαφέρονται εάν απέναντί τους ήταν άμαχοι ή παλαιστίνιοι μαχητές.

Οι καταγγελίες, από περίπου 26 στρατιώτες, έγιναν από την οργάνωση "Break the Silence" ("Σπάστε τη σιωπή") εγγράφως και σε μορφή βίντεο τονίζοντας ότι στόχος του στρατού των Ισραηλινών ήταν να ελαχιστοποιήσει τις απώλειές του, διασφαλίζοντας παράλληλα την επιδοκιμασία της κοινής γνώμης.

Το Ισραήλ, πάντως, αρνείται επισήμως ότι προέβη σε εκτέλεση αμάχων και καταδίκασε την αναφορά, θεωρώντας την ως "φήμες".

Οι καταγγελίες της οργάνωσης "Break the Silence" ταυτίζονται με αυτές των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με τις οποίες, τα χτυπήματα των Ισραηλινών στη Γάζα ήταν αδιάκριτα. "Καλύτερα να χτυπήσετε έναν αθώο, παρά να διστάσετε να χτυπήσετε τον εχθρό" ανέφερε χαρακτηριστικά στρατιώτης.


Εν τω μεταξύ, μία ερευνητική ομάδα εξουσιοδοτημένη από την Αραβική Ένωση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία για την παραπομπή του ισραηλινού στρατού για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας, θεωρώντας ότι "και η πολιτική ηγεσία του Ισραήλ είναι υπεύθυνη γι' αυτά."
»

Πηγή: BBC

Η εφαρμογή επιλεκτικής δικαιοσύνης από την πλευρά του ΟΗΕ, της Ε.Ε. και των αρμόδιων οργάνων της, αλλά και άλλων «οργανισμών» που εστιάζουν σε θέματα επιβολής της δικαιοσύνης, δε μπορούν παρά να «γεννούν» αντίποινα. Ο κόσμος θα έχει αλλάξει προς το καλύτερο όταν ΜΙΑ……μόνο ΜΙΑ….φορά, οι ηγέτες των ΗΠΑ (και της αδελφής Βρετανίας) και του Ισραήλ καταδικαστούν για εγκλήματα πολέμου όπως επιλεκτικά εκδιώχθηκαν και καταδικάστηκαν ηγέτες άλλων χωρών μη φίλα προσκείμενες στους παγκόσμιους χωροφύλακες.

Υ.Γ. Οι εικόνες είναι από έκθεση comic με θέμα τη Γάζα. Αξίζει κάποια στιγμή να της παραθέσω ΟΛΕΣ (έχω κάνει απλώς μια μικρή επιλογή) γιατί είναι φοβερά εμπνευσμένες δουλειές από το δράμα – δυστυχώς – αυτού του λαού (που δεν είναι ο μόνος).

6 σχόλια:

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Καλημέρα Black
Δεν μπορώ να το χωνέψω,πως ένας λαός που ένιωσε στο πετσί του τη κτηνωδία και τη θηριωδία των ναζί,κάνει ακριβώς τα ίδια σ'έναν άλλο λαό!
Αναθεωρώ πολλές απόψεις γενικά σε αυτό το θέμα,σε όσα συμβαίνουν.
Κατι άλλο παίζεται,δε μπορεί να γίνεται ό,τι γίνεται εκεί κάτω και να μην ιδρώνει κανενός το αφτάκι!!
Όταν ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί τον Γενάρη,ένας φίλος μεταξύ σοβαρού κι αστείου είπε μιάν ατάκα που όσοι την άκουσαν επιβράβευσαν σιωπηρά!!
Ποιά ήταν η ατάκα?
Κρίμα,ο μαλάκας ο Χίτλερ δεν έκανε καλή δουλειά!!
Εκεί φτάσαμε δυστυχώς,να επικροτούμε σφαγές του παρελθόντος με τα σημερινά δρώμενα..
Νάσαι καλά,καλημέρα και πάλι.

Blackangel είπε...

Γεια σου Νάντια και πάλι. :-)

Σου έγραφα ένα «σεντόνι» απευθείας στον κειμενογράφο του blog όταν και «κράσαρε» ο browser. :-(

Θα προσπαθήσω να συνοψίσω.

Οφείλουμε αγαπητή Νάντια να μην «νομιμοποιήσουμε» σφαγές που έγιναν στο όνομα του ναζισμού για πολλούς και για διάφορους λόγους (ένας από αυτούς είναι καθαρά ουμανιστικός). Οι εβραίοι που διώχθηκαν από τον Χίτλερ δεν είχαν ΚΑΜΙΑ (μα καμία) σχέση με τους ανθρώπους που δημιούργησαν το κράτος του Ισραήλ λίγο αργότερα. Οι πρώτοι ήταν άνθρωποι με κοινή θρησκεία αλλά ενσωματωμένοι πλήρως στις κοινωνίες που διαβίωναν, επιχειρηματίες οι περισσότεροι (μια και η θρησκεία του Ιουδαϊσμού απαλλάσσει από κάθε ενοχή αυτόν που κυνηγάει το κέρδος σε αντίθεση με τις άλλες θρησκείες – αυτή ήταν και μια βασική διαφορά των Εβραίων που συγκέντρωναν χρήματα και κατά συνέπεια και εξουσία από τότε που «βγήκε» το χρήμα……μεσαίωνα «μεριά»)• ενώ οι δεύτεροι λειτούργησαν ακριβώς όπως λειτουργεί ένα ισχυρό κράτος, με τη λογική του «μεγάλου ψαριού που τρώει το μικρό». Έχοντας εξασφαλίσει την εύνοια των αμερικάνων που ήθελαν ένα ισχυρό κράτος στην καρδιά της μέσης ανατολής (η φιλοδοξία των αμερικανών για τη μέση ανατολή έχει οικονομικογεωπολιτική σημασία και υπάρχει από πολύ παλιά) αλλά και χάρη στο πολύ ισχυρό εβραϊκό λόμπυ της Αμερικής. Οι δεύτεροι "πρόδωσαν" τους πρώτους να είσαι σίγουρη για αυτό.

«Φύγαμε» όμως από το θέμα μας που είναι η σφαγή αθώων ανθρώπων αλλά και η επιλεκτική εφαρμογή της δικαιοσύνης από τους διάφορους διεθνείς οργανισμούς. Το γιατί συμβαίνει αυτό μπορώ να το φανταστώ. Το γιατί δεν υπάρχει αντίδραση ικανή να ανατρέψει την κατάσταση, δε μπορώ να καταλάβω.

Καλή σου μέρα και σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου. ;-)

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας και από εμένα.
Το ισραήλ είναι μια ιδιότυπη χούντα όπου εδράζονται τα συμφέροντα όλων των υπερδυνάμεων, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου.
Η προπαγάνδα είναι πολύ δυνατή εσωτερικά, φίλος που πήγε εκεί παλιότερα γύρισε και άρχισε να αναπαράγει την προπαγάνδα που δέχτηκε και είχαμε ανατριχιάσει.
Η θρησκεία και ο πόλεμος είναι η βάση της κουλτούρας του μέσου πολίτη. Οι αρνητές συνείδησης φυλακίζονται και όλοι είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από το στρατό και την θρησκευτική εκπαίδευση. Παρολα αυτά υπάρχουν πολλοί ισραηλινοί που ευτυχώς δεν ιδρώνει το αυτί τους, οπότε υπάρχει ελπίδα.
Η Ελλάδα ως ελλάδα ή ως ΕΕ δεν άσκησε την παραμικρή κριτική απέναντι στον φασισμό της ισραηλινής κυβέρνησης και στρατού.

Όσο για την μετέπειτα ανθρωπιστική βοήθεια είναι επιμελώς αόρατη.

Αντίδραση, blackangel, έχεις πολύ δίκιο να το ζητάς.
Αλλά για να φτάσουν οι φωνές να ξεπεράσουν τα σκουξίματα των δικτατόρων που λένε "δεν υπάρχει παλαιστίνη", πρέπει να είναι πολλές και συνεχείς.

Και τέλος αυτό που θα πω ίσως φανεί άξιο λογοκρισίας αλλά ουδεμία σχέση με αυτό που υπονοούν φασιστόπεριττώματα τύπου πλέυρη.

Ένας αντισημιτισμός που στοχεύει πολυεθνικές συμπράξεις εβραϊκών οικονομικών-πολεμικών συμφερόντων συντονισμένος διευρωπαϊκά, δοσμένος με κινήσεις πληροφόρησης, διαμαρτυρίας και χρήσης όλων των ένδικων και δίκαιων μέσων για να πληγώσει το υπερεγώ του ισραήλ είναι η μόνη διέξοδος που έχουμε.
Αυτό που κάνουν οι σκιτσογράφοι ας πούμε είναι πολύ δυνατό χτύπημα στο ψευτοδημοκρατικό ίματζ που θέλει να περάσει η φασιστοκυβέρνηση.

2009-2010
Το νόημα του αντισημιτισμού άλλαξε.
Αντισημιτισμός δεν είναι πλέον το παρ-αίσθημα που προκαλεί η θλιβερή προπαγάνδα των ναζιστών, αλλά το αρνητικό συναίσθημα που φουντώνει εξαιτίας της φασίζουσας διακυβέρνησης του ισραήλ και των εγκλημάτων πολέμου που διενεργεί, ανενόχλητο από τους επίσημους φορείς απονομής δικαιοσύνης.

τα λέμε μπλακ,
fo

D.Angel είπε...

Πέρασα για μια καλησπέρα άγγελε μου!
Φιλιά πολλά απ τα πανέμορφα Χανιά!

Blackangel είπε...

fo με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η πολύ προσεγμένη ανάλυση σου για το θέμα που ανάρτησα πριν από λίγες μέρες. Πράγματι, η ακτιβιστική αντίδραση των σκιτσογράφων, καθώς και ο αντισημιτισμός που δε συνάδει με ναζιστικές πρακτικές αλλά στοχεύει στο ισραηλινό υπερεγώ, όπως πολύ σωστά ανέφερες, είναι μία λύση/πρόταση. Μια πρόταση προς τη Δύση κυρίως. Μια Δύση που ασχολείται με τους εγκληματίες Σέρβους, ακόμα και με την ελευθερία του Θιβέτ και σιωπά σε αιτήσεις ελευθερίας πχ των Ιρλανδών, των Βάσκων και φυσικά των Παλεστινίων. Σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου.

Blackangel είπε...

Γεια σου ονειροπόλο Αγγελάκι. Καλά να περνάς στα όμορφα Χανιά. ;-)