Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009

Ω τι κόσμος Μπαμπά!!«Ισραηλινοί στρατιώτες ανέφεραν ότι κατά την εισβολή τους τον Ιανουάριο στη Γάζα είχαν διαταγές να πυροβολούν αδιακρίτως, χωρίς να ενδιαφέρονται εάν απέναντί τους ήταν άμαχοι ή παλαιστίνιοι μαχητές.

Οι καταγγελίες, από περίπου 26 στρατιώτες, έγιναν από την οργάνωση "Break the Silence" ("Σπάστε τη σιωπή") εγγράφως και σε μορφή βίντεο τονίζοντας ότι στόχος του στρατού των Ισραηλινών ήταν να ελαχιστοποιήσει τις απώλειές του, διασφαλίζοντας παράλληλα την επιδοκιμασία της κοινής γνώμης.

Το Ισραήλ, πάντως, αρνείται επισήμως ότι προέβη σε εκτέλεση αμάχων και καταδίκασε την αναφορά, θεωρώντας την ως "φήμες".

Οι καταγγελίες της οργάνωσης "Break the Silence" ταυτίζονται με αυτές των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με τις οποίες, τα χτυπήματα των Ισραηλινών στη Γάζα ήταν αδιάκριτα. "Καλύτερα να χτυπήσετε έναν αθώο, παρά να διστάσετε να χτυπήσετε τον εχθρό" ανέφερε χαρακτηριστικά στρατιώτης.


Εν τω μεταξύ, μία ερευνητική ομάδα εξουσιοδοτημένη από την Αραβική Ένωση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία για την παραπομπή του ισραηλινού στρατού για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας, θεωρώντας ότι "και η πολιτική ηγεσία του Ισραήλ είναι υπεύθυνη γι' αυτά."
»

Πηγή: BBC

Η εφαρμογή επιλεκτικής δικαιοσύνης από την πλευρά του ΟΗΕ, της Ε.Ε. και των αρμόδιων οργάνων της, αλλά και άλλων «οργανισμών» που εστιάζουν σε θέματα επιβολής της δικαιοσύνης, δε μπορούν παρά να «γεννούν» αντίποινα. Ο κόσμος θα έχει αλλάξει προς το καλύτερο όταν ΜΙΑ……μόνο ΜΙΑ….φορά, οι ηγέτες των ΗΠΑ (και της αδελφής Βρετανίας) και του Ισραήλ καταδικαστούν για εγκλήματα πολέμου όπως επιλεκτικά εκδιώχθηκαν και καταδικάστηκαν ηγέτες άλλων χωρών μη φίλα προσκείμενες στους παγκόσμιους χωροφύλακες.

Υ.Γ. Οι εικόνες είναι από έκθεση comic με θέμα τη Γάζα. Αξίζει κάποια στιγμή να της παραθέσω ΟΛΕΣ (έχω κάνει απλώς μια μικρή επιλογή) γιατί είναι φοβερά εμπνευσμένες δουλειές από το δράμα – δυστυχώς – αυτού του λαού (που δεν είναι ο μόνος).

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2009

Η αρχή και το τέλος

Η δημιουργία του κόσμου* (και πιθανότατα και η καταστροφή του αλλά αυτό είναι άλλο «κεφάλαιο»):


Περί ανισότητας** (το "τέλος" του κόσμου....):" ...Ο πρώτος που περιέφραξε ένα κομμάτι γης και σκέφτηκε να πει, αυτό είναι δικό μου... αυτός είναι ο πραγματικός ιδρυτής της πολιτικής κοινωνίας. Από πόσα εγκλήματα, πόσους πολέμους, πόσους φόνους, πόσες αθλιότητες και από πόσα αίσχη θα είχε απαλλάξει το ανθρώπινο γένος, αυτός που βγάζοντας τους πασσάλους ή μπαζώνοντας το χαντάκι, είχε φωνάξει στους συνανθρώπους του: προσοχή, μην ακούτε αυτόν τον απατεώνα! Είστε χαμένοι αν ξεχάσετε πώς οι καρποί ανήκουν σε όλους και πώς η γη δεν ανήκει σε κανέναν... "

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και παρόλο που ήθελα να μιλήσω για donuts, για τον Michael και άλλα θέματα της επικαιρότητας.


* έργο του Gustave Courbet (1819-1877), "L’Origine du monde".

** Jean-Jacques Rousseau (1712–1778), "Discourse on Inequality" (1754), δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1755 στην Ολλανδία.


Υ.Γ. Πρώτη φορά κατάφερα να "ενσωματώσω" σε μία μου δημοσίευση δύο μου, καίριες "ανησυχίες". :-)