Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

ΕΛ.ΑΣ Ελλήνων Χριστιανών

Σε συνέχεια του προηγούμενου μου θέματος, παραθέτω την άποψη μια συντρόφισσας και φίλης (όχι αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις), της Κορίνας:

Στο στόχαστρο εδώ και δεκαετίες είναι οι ατομικές και συλλογικές ελευθερίες που κατακτήθηκαν μέσα από αγώνες και που γεννούν τις ιδεολογίες για νέους αγώνες. Τις ιδέες φοβούνται οι κρατούντες κάθε καθεστώτος περισσότερο από τις μολότοφ. Αυτές τις χρησιμοποιούν για να πνίξουν στον κουρνιαχτό και τους καπνούς τις ιδέες, την αγωνιστικότητα και τη ζωτικότητα κάθε επικίνδυνα πολιτικού ζώου

Η ηλιθιότητα για μένα είναι μεταλλαγμένη σε κάτι άλλο απείρως πιο επικίνδυνο: στην ισχυροποιημένη από τη δύναμη της εικόνας, κατασκευασμένη με υλικά παρακράτους, εικονική πραγματικότητα στην οποία ο φιλήσυχος πολίτης πρέπει να αισθάνεται ότι απειλείται η ζωή και η περιουσία του, ακόμα και η βολή και η ηρεμία του, από ότι μπορεί να σπάσει την ρουτίνα της καθημερινότητάς του. Μια πορεία στο κέντρο που δυσκολεύει τη μετακίνησή του, μια απεργία στο δημόσιο, τις φοιτητικές κινητοποιήσεις.


Ο περιορισμός των ελευθεριών με κάθε τρόπο (άρση του ασύλου, κάμερες στους δρόμους) είναι αυτό που ελπίζει ο μεγάλος αδελφός - η εξουσία η ίδια, ότι θα την απαλλάξει από τον όποιο κίνδυνο ανατροπής. Μ' αυτό κοιμάται και ξυπνά η εξουσία ανέκαθεν: με το φόβο της ανατροπής.

Κορίνα”

Προσυπογράφω το post σου Κορίνα το οποίο μέσα σε λίγες λέξεις εμπεριέχει το ρεζουμέ της όλης ιστορίας.

Υ.Γ.1 Θέλω να καταγγείλω την οικολογική καταστροφή που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στα Ζωνιανά. :-)

Υ.Γ.2. Είδατε αγαπητά μου παιδιά, ότι ξέρετε να κάνετε τους μάγκες μόνο στους φοιτητές και σε κάτι πρεζόνια? Μόλις βρήκατε όπλα απέναντι σας γέμισε μέντες η περιοχή.

Υ.Γ.3 Τι υποκρισία ρε παιδιά των Μέσων Μαζικής Διαστρέβλωσης όσον αφορά το θέμα στα Ζωνιανά? ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (οι πυρόπληκτοι ξεχάστηκαν έτσι? Δεν πουλάνε πια?). Αι γαμηθείτε αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι. Αι βγάλτε καμιά Ρούλα να κλαίει για τον Αλβανό.

* Οι φωτογραφίες είναι έργα του Bansky

Δεν υπάρχουν σχόλια: