Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Κακά νέα και καλά νέα



Νιώθω πραγματικά συμπόνοια για τον Έλληνα πολίτη (συμπεριλαμβανομένου και εμού). Σε μια προσπάθεια καθημερινής επιβίωσης, καλείται να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τα σκάνδαλα της κυβέρνησης (κοψοχέρηδες όλου του κόσμου ενωθείτε), με το ασφαλιστικό, την ιδιωτική παιδεία που είναι προ των πυλών, το Μακεδονικό, το Αλβανικό και τελευταίως με την ελευθερία στο διαδίκτυο ελέω blogs που βρέθηκαν στο στόχαστρο της πολιτείας. Μέσα σε αυτό το φαιδρό σκηνικό που έχει στηθεί ο Έλληνας πολίτης δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Ζητείται κοινωνική και πολιτική συνείδηση. Σε αυτόν τον τομέα συνέβαλλαν τα ΜΕΓΙΣΤΑ τα blogs, αυτές οι ανώνυμες και ανεξάρτητες φωνές αντίδρασης και……ο Λάκης Λαζόπουλος. Ναι μην γελάτε. Αμφισβητείται το γεγονός ότι ο Λάκης μέσα από το «Τσαντίρι» ανέδειξε σημαντικά κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα? Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το 18,5% που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν προσθέσουμε και το 7,5% του ΚΚΕ, έχουμε ένα συνασπισμό της αριστεράς (το βιολί μου εγώ) της τάξης του 26%. Η αριστερά σιγά σιγά ξεπερνάει τις επιπτώσεις της πτώσης της Ε.Σ.Σ.Δ., ορθώνει πολιτικό ανάστημα και επανεμφανίζεται δυναμικά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας, αποτελώντας μια ελπίδα και ένα φως στην άκρη του τούνελ. Η Ελλάδα χρειάζεται πλέον την αριστερά όχι μόνο ως μια φωνή αντίδρασης και αντιπολίτευσης αλλά και ως εξουσία. Αναμφισβήτητα το "παιχνίδι" αποκτά ενδιαφέρον.

Stay tuned!!!!!

2 σχόλια:

eirini είπε...

Καλημέρα, έπεσα εντελώς τυχαία πάνω στο blog σου και μιας και το διάβασα το ποστ και το θέμα εκτός από τρέχον είναι και πολύ ενδιαφέρον αφήνω ενα σχόλιο (εισαγωγή τέλος).
Σχετικά με το αποτέλεσμα Λαζόπουλου δεν είναι μόνο ότι ανέδειξε τα προβλήματα, αλλα ταυτόχρονα έθεσε τον προβληματισμό που γεννούν με βάση την κοινή λογική. Την κοινή λογική που αν δυστυχώς κάποιος έχει σαν αφετηρία τα δελτία ειδήσεων έχει χαθεί εδώ και καιρό. Σχετικά με την αναφορά στην ΕΣΣΔ το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ θα διαφωνήσω εν μέρει. Για να μιλάμε για ενιαία Αριστερα στην Ελλάδα το ΚΚΕ πρέπει να αλλάξει πολύ, πρέπει να διαμορφωθεί σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής και να κάνει εξελιχθεί, πράγμα το οποίο αμφιβάλλω αν μπορεί να γίνει, μιας και το επιχείρημα Αντεπίθεση Λαέ φαίνεται να πείθει. Το ΚΚΕ πρέπει πάψει να είναι μια αντιδραστική δύναμη και τίποτα άλλο.
Σχετικά με το ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ πλάκα πως το κατηγορούσαν για τον καταγγελτικό του λόγο και πως δεν δίνει εναλλακτικές, τώρα που το Τσίπρι καπάρωσε το 18% και αρχίζει λογικά να μιλάει για πρόταση διακυβέρνησης πάλι δεν τους αρέσει!
Τι να πεις! Όπως και να έχει όντως το παιχνίδι αποκτά ενδιαφέρον! (επιτέλους)!

Blackangel είπε...

Γεια σου Ειρήνη. Καλώς ήρθες στο blog μου. Συγνώμη για τον μετριασμό σχολίων αλλά έχω έναν φανατικό ανώνυμο υβριστή (τέλος προλόγου που λες εσύ).

Θα σταθώ στο θέμα «ΚΚΕ» μια και για τον ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούμε σε όλα. Συμφωνώ ότι το ΚΚΕ πρέπει να αλλάξει, να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και αποτάξει τον δογματισμό που δεν συνάδει με ένα προοδευτικό κόμμα. Αλλά από την άλλη πρέπει να αναγνωρίσουμε στο ΚΚΕ ότι ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ είναι το μόνο κόμμα που κρατάει τη σημαία της αριστεράς καθαρή και αμόλυντη. Τι θέλω να πω? Θα δώσω ένα παράδειγμα ενδεικτικό και θα ευχηθώ να αποφύγουμε επανάληψη του στο μέλλον. Θυμάσαι πριν κάποια χρόνια που η Μαρία η Δαμανάκη, είχε βγει πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ? Θυμάσαι πάλι ότι ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ είχε ανοδικό ρεύμα (όχι παρόμοιο φυσικά καθότι νεοϊδρυθέν κόμμα)? Με ποιο κόμμα πολιτεύεται τώρα η Δαμανάκη?

Επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ, ότι δεν πιστεύω ότι θα συμβεί παρόμοιο σκηνικό με τον Τσίπρα καθότι το ΠΑΣΟΚ πνέει τα λοίσθια και ο ΣΥΝΣΠΙΣΜΟΣ προβάλλει ως φαβορί για δεύτερο κόμμα (και γιατί όχι και πρώτο αν και εφόσον). Απλά εφιστώ την προσοχή.

Σε ευχαριστώ και πάλι για τη συμμετοχή σου. :-)