Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

πφ.......πολιτικοί παιδί μου



Αποχή (η) 1. (α) η συνειδητή αποφυγή ενός πράγματος (αν δε μπορείς να το αποφύγεις, χαλάρωσε για να το απολαύσεις), το να μην υποκύπτει (ποτέ μην κύπτεις μπροστά σε ένα πολιτικό ποτέ δε ξέρεις…..ξέρεις τι είναι να πέσει πάνω σου π.χ. ο Πάγκαλος;) κανείς σε πειρασμούς (μη χαίρεσαι, διάβασε παρακάτω): ~ από κρέας / οινοπνευματώδη (δε σας τα είπα;) (β) (ειδικότ.) η συνειδητή αποφυγή κάθε σεξουαλικής δραστηριότητας (από εμάς, όχι από αυτούς): μερικοί πιστεύουν ότι είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης του AIDS (κολλάς Aids από ψηφοφορία; Ναι, αν μπερδέψεις τις σχισμές) (γ) η συνειδητή αποφυγή απολαύσεων (χαχαχαχα, μου αρέσουν οι χωρατζήδες), η εγκράτεια (καλά από δαύτη να δεις) που αποσκοπεί στη γαλήνη της ψυχής (ναι και στην αγάπη και γύρνα το μάγουλο σου και πλύνε και τον κώλο σου καλού κακού) και τη νηφαλιότητα του πνεύματος (Ο Πατήρ και ο Υιός, α ρε Μπάμπι πόσο μπροστά είσαι; ) 2. (α) η συνειδητή άρνηση συμμετοχής κάποιου σε συλλογική δραστηριότητα: ~ από συζήτηση / ψηφοφορία / την πολιτική (β) η εκούσια κύρια άρνηση των εκλογέων να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα: σε αυτές τις εκλογές (γ) η άρνηση συμμετοχής στα μαθήματα ως έκφραση διαμαρτυρίας (προσπάθησα να μην το καβλαντίσω, ήμουν σοβαρός) 3. το σημείο του βυθού όπου τελειώνει ένας βράχος ή μια πλάκα και αρχίζει αμμώδης ή χαλικιώδης βυθός (το πιάσατε το υπονούμενο ε; Scuba Diving με μια πέτρα….στο λαιμό).

Κάλπη (η) το (συνήθως ξύλινο, καλά μην ορκίζεσαι) κιβώτιο, μέσα στο οποίο ρίχνουν τα ψηφοδέλτια τους οι ψηφοφόροι (το κουτί της Πανδώρας…….εσύ ρίχνεις στην αρχή και μετά σου «ρίχνουν» αυτοί….συνήθως στα αυτιά λένε, αλλά νεότερες επιστημονικές έρευνες υποστηρίζουν ότι στοχεύουν πιο χαμηλά).

Μπανανία (η) (υποτιμ) τριτοκοσμική κυρ. χώρα, δικτατορία ή κατ’ επίφαση δημοκρατία (πόσα ξέρεις, πόσα ξέρεις), με εκτεταμένη επέμβαση του ξένου παράγοντα στα εσωτερικά της (πόσα δε μάθαμε, πόσα δε μάθαμε), αλλιώς δημοκρατία της μπανανίας (πόσα μαθαίνουμε, πόσα μαθαίνουμε).

Μπάνιο (το) 1. το πλύσιμο του σώματος με νερό και σαπούνι (νάτα και τα υπονούμενα….) ή αφροντούς // αφρόλουτρο (μπορούν να το κάνουν και αυτό; Πόσο έχει προχωρήσει η επιστήμη σήμερα;) κλπ 2. το δωμάτιο σπιτιού, ξενοδοχείου (προτιμώ το εκλογικό κέντρο, είμαι υπέρ της άμεσης δημοκρατίας εξάλλου) κλπ που είναι διαμορφωμένο κατάλληλα (η φαντασία μου καλπάζει) ώστε να χρησιμεύει στην εξυπηρέτηση των προσωπικών αναγκών ( :-)) ) και στην προσωπική υγιεινή (θα τον πλύνω μην ανησυχείτε) 3. η επιμήκης (πόσο επιμήκης; Το μέγεθος μετράει τελικά ε?) λεκάνη για το πλύσιμο και την περιποίηση του σώματος (βρε μανία……ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΥΝΩ ΕΙΠΑΜΕ) 4. (α) ομαδικές (τρελά γούστα που λέει και η φίλη μου η Λευκή) ημερήσιες εκδρομές (στις Τ.Ο. μη φαντάζεστε τίποτα άλλο) σε παραθαλάσσια μέρη (ένα θεματάκι με το νερό το έχουμε πάντως, βρε χαζά όταν σας λέμε βρωμιάρηδες δεν εννούμε αυτό), οργανωμένες (να οργανωθούμε γιατί εγώ ψηφίζω και αυτοί ...............) για να κάνουν μπάνιο άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων (μπάνια του λαού) (είμαι στη λίστα οκ) (β) η περίοδος (βρε ανώμαλοι, ακόμα και τότε?) του καλοκαιριού, όταν οι περισσότεροι εργαζόμενοι παίρνουν άδεια (το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις? Τι? Α συγνώμη δεν κατάλαβα. Μόνιμες άδειες εννοείς. Οκεκ then) και πηγαίνουν μαζικά (που? που? Μη με κρατάς σε αγωνία? Να πλυθώ? Γιατί δεν το είπες και ανησύχησα) για διακοπές στη θάλασσα (όλο υποσχέσεις είσαι….πφ......πολιτικοί παιδί μου) 5. (τα) λουτρά (αίματος? Σπλατσεριά πάλι?) σε ιαματικές πηγές για τη θεραπεία ρευματικών κυρ. παθήσεων (αν πονάει ο κώλος μου μπορώ να πάω ΑΙΔΗΨΟ?).

Φασισμός (ο) 1. ιδεολογία και πολιτικό σύστημα εθνικιστικού και ολοκληρωτικού χαρακτήρα, το οποίο εγκαθίδρυσε στην Ιταλία ο Μουσολίνι το 1922 2. οποιαδήποτε ιδεολογία ή πολιτικό σύστημα εθνικιστικού και ολοκληρωτικού χαρακτήρα, όπως στη χιτλερική Γερμανία 3. οποιαδήποτε σύστημα ή μορφή καταπίεσης, αυθαιρεσίας.

Μήνυμα (το) 1, 2, 3. το βαθύτερο (πόσο βαθύ?) νόημα γεγονότος, κατάστασης, λογοτεχνικού ή άλλου έργου (μεταμεσονύκτιου φαντάζομαι) 4,5……..6,7,8,9,10,……1440!!!!!!!!

(από Μπάμπι….όχι το ελαφάκι)

"Πολιτική είναι η ικανότητα να παρουσιάζεις σήμερα τι θα γίνει αύριο και να εξηγείς αύριο γιατί δεν έγινε" (Winston Churchill)

15 σχόλια:

Lefki είπε...

Α ρε κομπιουτερά μου εσύ!!!!?!?!?!
Αστέρι! Βλέπω βάλαμε και φάτσα. Μέχρι τώρα ο κύριος καθηγητής, ήταν μια ιδέα, ένα όνειρο. Σκεφτόμασταν (εμείς, ο λαός σου) "ο Blackangel είναι η μετουσίωση του Τσε".
Χα. Κόσμε, σας έχω νέα. Επειδή τον ξέρω από την καλή και την ανάποδη, έχω να σας πω τούτα. Όπως βλέπετε στη φωτο, ουδεμία σχέση έχει με τον Τσε, εξωτερικά τουλάχιστον. Στην αξυρισία ναι, αλλά επειδή βαριέέέέέται να ξυριστεί. Στα καπέλα, αντί για τον ωραιότατο στραβό μπερέ, έχει αδυναμία στα καουμπόικα καπέλα (που του πάνε, αυτό το παραδέχομαι). Αντί για όπλο, κουβαλάει ένα παπαράκι που μετράει τα χιλιόμετρα που έχει τρέξει στο τζόκινγκ κάθε βράδυ. Κι όταν τα χιλιόμετρα είναι πολλά, ευχαριστημένος από τον εαυτό του, τρέχει στο ψυγείο και τσακίζει πάστες.
Αυτός είναι ο Black. Μια ιδέα.

:PPPP

ΥΓ. Καλά ρε, στα ομαδικά βρήκες να με αναφέρεις? Τουλάχιστον....η ομάδα είναι η Μπαρτσελόνα?

Blackangel είπε...

ΑΥΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ......

ΑΥΤΟΣ, ΑΥΤΟΣ.......ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ PARENTAL CONTROL......γνήσιο τέκνο του καπιταλισμού που καταγγέλω.

Ξεσκέπασε με..........κάνει ζέστη "αφού". :-)))

Από την ανάποδη μόνο με ξέρεις. Από την καλή ΟΧΙ.

:-))

Εν κατακλείδι, την πολιτική πολλοί εμίσησαν (και πήγανε στις παραλίες), τη μαλακία ΟΥΔΕΙΣ.

Υ.Γ.1 Με κατηγορείς για "che wannabe"? Μα είναι σαν να κατηγορείς κάποιον για "jesus wannabe". ΑΔΥΝΑΜΟΝ!!!!

Υ.Γ.2 Μη μπερδεύεις τα καπέλα σε περικαλώ (http://en.wikipedia.org/wiki/Fedora) με το ..........

Υ.Γ.3 Καθηγητής.....ΠΟΙΟΣ;

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Υ.Γ. (δικό σου): ΟΧΙ. Η Καβάλα. :-)))

Lefki είπε...

χαχα είσαι παλαβός λέμε.

Θα μπω άλλη ώρα να σχολιάσω ΣΟΒΑΡΑ στην ΣΟΒΑΡΗ σου ανάρτηση.

:))))

D.Angel είπε...

Εγώ δεν σχολιάζω!!!Βαριέμαι
Πέρασα για μια καλησπέρα
kissesssssssssss

Blackangel είπε...

@ Λευκή: Τώρα το κατάλαβες?

@ Ονειροπόλο Αγγελάκι: ΓΕΙΑ.....Καλησπέρα και σε σένα.......συγνώμη που εξαφανίσθηκα αλλά παρά τα θρυλούμενα (φτου Κακά της Ρεάλ πλέον) είμαι αντικοινωνικός άνθρωπος. Ελπίζω να μ' αγαπάς και έτσι. ;-)

Την πολιτική πολλοί εμίσησαν (και πήγαν στις παραλίες) αλλά την αγάπη και το σεξ ΟΥΔΕΙΣ. :-)))))

D.Angel είπε...

Χα χα χα είμαι μεγαλόψυχη εγώ!Ολους τους αγαπώ!Χα χα χα
Φιλιά πολλάααααααααα

Blackangel είπε...

Ονειροπόλο Αγγελάκι, ΟΛΟΥΣ? Δε κάνεις "διακρίσεις"?

:-))

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Καλησπέρα σας,welcome back!
Το λεξικό πού χρησιμοποιήσατε είναι φτηνιάρικο!
Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε λεξικό,απευθυνθήτε είς αυτό του Δημητράκου!!
Πιό πλήρες και πιό must,κάτι ξέρω κι εγώ η παρολίγον φιλόλογος!
Έχει και πράσινο εξώφυλλο ξέρετε!

Blackangel είπε...

Γεια σου Νάντια.

Δεν σε είχα δει σόρυ.

Νόμιζα πως ήταν η Σχιζοφρενής Λευκή με το τσεκούρι.

Τι πράμα και δαύτο.

Ολόκληρο κορίτσι να κυκλοφορεί με τσεκούρια.

Άσπα, κοίτα.

Σε ένα χυδαίο τύπο, αρμόζει ένα χυδαίο λεξικό.

Εξάλλου μας το κάνουν που μας το κάνουν τουλάχιστον ας το "ερμηνεύσουμε" σωστά.

Welcome back και σε σένα.

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Έμ εκεί πού τη στείλανε λογικό δεν είναι:Μην ακούσουμε καμμιά μέρα στις ειδήσεις,σχιζοφρενής Σαλονικιά οπλοφορεί με τσεκούρι και λιμαίνεται τη Μύκονο!
Πάντως εγώ στη θέση της θάχα μπαζούκας!!

Blackangel είπε...

Νάντια λες ε? Έχω την εντύπωση ότι αυτό που την "απασχολεί" δε βρίσκεται στο "νησί" αλλά κάπου αλλού, χωρίς πάλι να βάζω και το χέρι μου στο μπερέ του Che. ;-)

Αλλά το θέμα μας είναι άλλο. Πιο μακρύ και πιο μεγάλο.

;-)

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι σχετικό με το Θέμα,

Πολιτικοί = εκπρόσωποι Συμφερόντων
(και μόνον)

κάλπη = δείκτης ωριμότητας της κοινωνίας
(και μόνον)
___

και μερικές ατάκες πολιτικών,
για να περνάει η ώρα

"Όπου ήταν δάσος θα ξαναγίνει δάσος"

(Σώπα !!!)
___

"Ανεξάρτητη δικαιοσύνη"

(Τώρα Σωθήκαμε !!!)
___

"Δέν σηκώθηκαν τα πυροσβεστικά γιατί δεν υπήρχαν χρήματα"

( τα φάγαμε )
___

Σικέ, όλα Σικέ, Σικέ
Σικέ, όλα Σικέ, και πουλημένα

Πώς να προχωρήσει μπροστά η Ελλάδα,
όταν το μόνον είδος προς εξαγωγή,
είναι οι πουλημένες συνειδήσεις ?????

Πίκρα,
σκέτη Πίκρα

Απαισιόδοξος ή Ρεαλιστής ?

Φιλικά
GT

Blackangel είπε...

Επ καλώς το παιδί. :-)

GT για άλλη μια φορά θα συμφωνήσω μαζί σου και θα σε αποκαλέσω ρεαλιστή και όχι απαισιόδοξο γιατί η πρώτη ιδιότητα είναι μια ένλογη εκτίμηση της (φαιδρής) πραγματικότητας, ενώ η δεύτερη, εμπεριέχει και μελλοντικά στοιχεία.

Ο Πλάτωνας στην "Πολιτεία" του έγραψε ότι "η αρετή (ηθική) κάθε πολιτείας καθρεπτίζεται στους κυβερνήτες της" μόνο που στην κριτική του εν λόγου έργου δε μπορούσες να επιρρίψεις ευθύνες στους πολίτες της γιατί οι κυβερνήτες της ιδανικής πολιτείας του προγόνου μας δεν ήταν αιρετά πρόσωπα (τα κριτήρια ήταν διαφορετικά και δεν είναι της παρούσης να τα αναλύσουμε).

Ενώ τώρα;

Η Ελλάδα δεν "προχωράει" μπροστά και το μόνο της άλλοθι είναι ότι δεν προχωράνε μπροστά και άλλοι οργανισμοί (έχω ένα μικρό προβληματάκι με αυτή την "εφεύρεση" του 19ου αιώνα....τα Έθνη). :-)

Ως μέλη πλέον ενός παγκόσμιου χωριού (και άσε τον Καρατζαφέρη να "κλαίει" και τον Άδωνη να "γκαρίζει" βλέπεις βήμματα προόδου σε ηθικά (όχι με τη Χριστιανική έννοια του όρου) και κοινωνικά θέματα?

Ανώνυμος είπε...

Μιά και αναφέρθηκες στήν φαιδρή πραγματικότητα,

θα ήθελα να ρωτήσω,

αν ξέρει κανένας να μας πληροφορήσει,

αν ο Μαγγίνας και ο Σουφλιάς,

προτίθενται να πληρώσουν το παράβολο ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ημιυπαίθριων χώρων,

ο πρώτος για το αναψυκτήριο στον Υμηττό,
και ο δεύτερος για το οικιστικό συγκρότημα στην Ανάβυσσο (αν θυμάμαι σωστά).

Και δεν είναι οι μόνοι.
Απλώς αυτοί μου ήρθαν πρώτοι στον νού.

Μπού Χά! Χά! Χά!
................Μπού Χά! Χά! Χά!
................................Μπού Χά! Χά! Χά!

Και ο λαός γλύφει αυτούς
για κανένα κομμάτι μπομπότα !

Κλάψ ! Κλάψ ! Κλάψ ! Κλάψ !

Φιλικά
GT

Blackangel είπε...

Έτσι είναι δυστυχώς GT.

Οι ερωτήσεις σου κρίνονται βέβαια ρητορικές. :-))

Ποιός λαός?

Είναι απασχολημένος με την κηδεία του Μάικλ Τζάκσον (ρεκόρ θεαματικότητα περικαλώ). Ένας λαός που έμαθε στη νεκρολαγνεία. Αυτό σημαίνει πολλά και εξηγεί γιατί πολιτικές οικογένειες νεκρές εδώ και χρόνιαααααα παραμένουν στην επικαιρότητα και ουχί μόνο.

Αυτά. ;-)