Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Η πόρνη και....."φιλάκι";


Η πόρνη εξεγείρεται, σύμφωνα με τον Baudelaire, ενάντια στην αστική κοινωνία και της ηθικής της που βασίζεται στο θεσμό της οικογένειας. Υπάρχει συμπόνια για την πόρνη και την παρακμία της; Είναι η στάση της μία – έστω άθελα της – έκφραση εναντίον της θεσμικής μορφής του έρωτα και της πνευματικής του μορφής; Η παράνομη και αντάρτισσα πόρνη καταστρέφει – επιμένω, με ανιδιοτέλεια – την ηθική και κοινωνική οργάνωση, αλλά τι γίνεται με τα θεμέλια του αισθήματος; Ψυχρή σε στιγμές πάθους, μοναχική και απαθής την ίδια ώρα που οι άλλοι εκστασιάζονται, παρομοιάστηκε πολλές φορές στο παρελθόν με τη ψυχή ενός καλλιτέχνη. Ίσως επειδή και εκείνοι εκπορνεύονται από τη στιγμή που οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς εισχώρησαν στο δικό τους «στίβο» (ή πάντα έτσι ήταν;).

Υ.Γ. Η απόφαση της πλουτοκρατίας «κάποιοι» να γίνουν φτωχότεροι και οι ίδιοι πλουσιότεροι, μου θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο που ο απατεώνας τύπος κάνει τη μοιρασιά: «δικό μου, δικό μου, δικό μου, δικό μου…….φιλάκι;»

12 σχόλια:

vague είπε...

Εντάξει, χωρίς ούτε ένα φιλάκι, είναι πολύ ψυχρό μωρέ..
Λίγο συναίσθημα σε χαλαρώνει κάπως.
:)

Blackangel είπε...

Σωστά. Μην τους κατηγορήσουμε και για......πόρνες. ;-))

Άθεος είπε...

Μου άρεσε το κειμενάκι, αν και θα ήθελα να μάθω και το ανεκδοτάκι.
Αφού δεν μπορούμε να κλάψουμε, ας γελάσουμε τουλάχιστον!

Tadpole Renu είπε...

Δεν ξέρω αν ήταν έτσι πάντα, δυστυχώς όμως έτσι είναι. You have a point there...

Blackangel είπε...

Αγαπητέ Άθεος (μου επιτρέπεις να σε αποκαλώ στη.....γενική;) είμαι πολύ κακός στο να λέω ανέκδοτα πίστεψε με. Αν και το είπα ήδη (παντα σε ένα ανέκδοτο το τέλος είναι "ΟΛΑ τα λεφτά" όπως στο μπάσκετ τα τελευταία 5 λεπτά). :-))

Οι ενδείξεις που έχουμε Ειρήνη μου είναι ότι από την Αναγέννηση και μετά οι καλλιτέχνες πληρώνονταν. Τώρα αν δούμε ότι πχ οι Σοφιστές δασκάλευαν επί χρήμασι στην Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ. μπορούμε να φανταστούμε ότι και άλλα επαγγέλματα δε γίνονταν μόνο για τη χαρά της δημιουργίας.

Tadpole Renu είπε...

Μπορώ να φανταστώ σε ποιά ακριβώς αναφέρεσαι...
Αυτό που έγραψες για την ελεύθερη αγορά με έβαλε σε σκέψεις. Εκπορνεύομαι και εγώ δηλ., όχι δε σε ρωτάω, διαπίστωση κάνω. Εκείνο που με σώζει όμως είναι ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου καλλιτέχνη. Πιάνει;

Blackangel είπε...

Ειρήνη μου αναφέρθηκα στα δύο θέματα που απασχολούν την Ελληνική επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό.

Προσωπικά βλέπω με συμπάθεια την....πόρνη, ειλικρινά.

Φυσικά και είσαι καλλιτέχνης, αφού ασχολείσαι με μια μορφή τέχνης και δημιουργείς.

Δε θεωρώ ότι εκπορνεύεσαι με βάση τα ηθικά δόγματα. Ακολουθείς - όπως όλοι μας - τις ταγές του οικονομικού συστήματος που έχει επικρατήσει.

Απλά μπορεί να ακολουθήσει μια μεγάλη κουβέντα αν μπορεί η δημιουργία να συμπλεύσει με το κέρδος και κατά πόσο το δεύτερο μπορεί να αφήσει τη δημιουργικότητα ελεύθερη χωρίς "παρεμβάσεις".

Ανώνυμος είπε...

Από την Τετάρτη κατάληψη του κέντρου της Αθήνας και όλων των μεγάλων πόλεων

Από την ώρα της πορείας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις μεγάλες πόλεις με αφορμή την πανελλαδική απεργία, να καταλάβουμε τις πόλεις. Να μην φύγει κανείς μέχρι να πάρουν πίσω τα μέτρα. Καθιστική διαμαρτυρία, ειρηνική που θα κλείσει το κέντρο των πόλεων για όσο χρειαστεί. Να μετατρέψουμε με το έτσι θέλω την απεργία σε διαρκείας και να μην κουνηθούμε αν δεν νικήσουμε! Στην Αθήνα να ξεκινήσουμε αποκλείοντας τη Βουλή, την Ομόνοια και τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ στο κέντρο.

Οι μπλόγκερς προσππάθησαν να "πουν" κάτι πριν από καιρό και τώρα πρέπει με την κίνησή τους να "φωνάξουν" δυνατά...


Υπάρχει ομάδα στο φατσοβιβλίο. Προωθήστε το σε όσους νομίζετε, ανεβάστε το στα μπλογκς που διαβάζετε, στους δικούς σας χώρους. Μέσα σε τρεις μέρες πρέπει να το έχουν μάθει όλοι, σε όλη την Ελλάδα. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Ας αρχίσουμε από κάπου!

zartamok

Blackangel είπε...

Θα το βάλω και στην κεντρική σελίδα Κορίνα.

chic Gucci shirts είπε...

e~`

fifa14kk είπε...

With next with the release time of reaper involving people, participants regarding Diablo Three established forum have an overabundance plus more inquiries along with doubts.
FIFA 15 Coins XBOX 360

FIFA 15 Coins XBOX One

Erblina είπε...

Unë rekomandoj Dr Ediomo për këdo që ka nevojë për ndihmë në marrëdhënien e tyre. Marrëdhënia ime ishte një rrëmujë, por falë Dr Ediomo për magjinë e tij të dashurisë, tani i dashuri im më do aq shumë dhe nuk ka më palë të treta në marrëdhënien tonë. Nëse keni nevojë për ndihmë me marrëdhënien tuaj, kontaktoni Dr Ediomo përmes WhatsApp+2349035797456. ai është i mirë në casting
* Magjitë e dashurisë
* Magjitë e humbura të dashurisë
* Heqja e syrit të keq
*Magji për të ndaluar divorcin
* Magjitë e pajtimit
* Magjitë me fat
* Magjitë e fitimit të lotarisë
Dr Ediomo Whatsapp: +2349035797456
Email: drediomo77@gmail.com