Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2007

Συλλαλητήριο & Οδηγίες προς ναυτιλλόμενους



Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με αίτημα τη μη αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, ενώ το απόγευμα, μετά τις 6, θα υπάρξει συμβολική περικύκλωση της Βουλής.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ (μόνο για διαδηλωτές):

1.Κατεβαίνουμε σε μπλόκ. Υπάρχουν προσυγκεντρώσεις όπου και μαζευόμαστε, "σηκώνουμε τα πανώ και ξεκινάμε", αλλά πάντα υπάρχει πανώ που λέει ποιό μπλοκ είμαστε. Το πανώ μας βοηθάει να βρούμε τους συντρόφους μας σε περίπτωση που χαθούμε.

2. Κάθε μπλοκ παλιότερα είχε ανθρώπινη αλυσίδα γύρω-γύρω που δεν άφηνε ύποπτα στοιχεία να παρυσφρύσουν (κυρίως μπάτσους προβοκάτορες). Τώρα δεν έχουμε αλυσίδες με αποτέλεσμα να ελοχεύει ο κίνδυνος να εισχωρήσουν άγνωστοι ανάμεσα μας. Ομαδικά τους απομακρύνουμε από το μπλοκ μας και φωνάζουμε: "νάτοι νάτοι οι ρουφιάνοι" για να ξέρουν και τα άλλα μπλοκ να προσέχουν.

3. Δεν αφήνουμε μεγάλο κενό μεταξύ των μπλοκ, για να μην κάνουμε "αβάντα στους μπάτσους".

4.Σε περίπτωση επεισοδίων δεν πρέπει να ξεφύγουμε απο το κύριο σώμα της πορείας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τρέξουμε ή να μπούμε μέσα σε στενά. Στρατηγικά οι μπάτσοι ρίχνουν δακρυγονα και μπουκάλια πανικοβάλλοντας τον κόσμο και σπρώχνοντάς τον στα στενά. Εκεί συνήθως "πέφτει" και το περισσότερο ξύλο.

5.Σε περίπτωση που πέσουν δακρυγόνα δεν χρησιμοποιούμε νερό γιατί τσούζουν περισσότερο τα μάτια μας. Παλαιότερα χρησιμοποιούσαμε μανταρίνια και λεμόνια. Τα μανταρίνια και τα λεμόνια βοηθάνε στην αντιμετώπιση των δακρυγόνων. Μας κατηγορούσαν βέβαια ότι τα χρησιμοποιούμε ενάντια στους μπάτσους αλλά ήταν πολυ χρήσιμα. Τώρα χρησιμοποιούμε Malox υγρό σε διάλυμμα 1 προς 10 με νερό και υγρά μαντηλάκια με άρωμα λεμόνι απο τον Hondos :-) μπροστά στο στόμα, καθώς και liposan ή βαζελίνη γύρω απο τα μάτια. Ένας άλλος τρόπος αντίδρασης είναι να ανάψεις μια μεγάλη φωτιά που εξουδετερώνει το χημικό. Για αυτό συνήθως βλέπετε κάδους απορριμάτων να καίγονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: