Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Πόσο "κοστίζει" μια ανθρώπινη ζωή? (χ8)

"Τραγωδία στο Πέραμα, από έκρηξη και πυρκαγιά που σημειώθηκε στο φορτηγό πλοίο υγροποιημένου αερίου "Friendshipgas", κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής στα αμπάρια του πλοίου, το απόγευμα της Πέμπτης. Συνολικά οκτώ άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί, μετά από πολύωρες προσπάθειες ενώ οι τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο και δεν διατρέχουν κίνδυνο.Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα, με την αυτόφωρη διαδικασία, ο χημικός ναυτιλίας και ο τεχνικός ασφαλείας ως υπεύθυνοι των εργασιών στο πλοίο."

(Πηγή:ΑΠΕ)

Η τραγωδία στο Πέραμα απέδειξε (για μια ακόμη φορά δυστυχώς) πως η ζωή των ανθρώπων που μάχονται για το μεροκάματο του τρόμου έχει τιμή.

ΠΟΣΟ "ΚΟΣΤΙΖΕΙ"? Θα σας πω.

Ενδεικτικά πάντα και σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις: μία προπέλα ενός γιωτ εφοπλιστή*, ή μία γούνα της γυναίκας του, ένα χαλί μπουχάρα ή το κάδρο ενός πίνακα στο σαλόνι του. Τα πραδείγματα ποικίλλουν αλλά θα μείνω σε αυτά. Πιστεύω πως το "πιάσατε" το υπονούμενο (ελπίζω να μην παρεξηγηθεί η δημοσίευση μου ως ασέβεια προς τους νεκρούς εργάτες που πλήρωσαν άδικα με την ζωή τους την ανάγκη για επιβίωση. Συγνώμη αλλά είναι ο μόνος τρόπος να δείξω την οργή μου).

ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ΕΙΣΤΕ? ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ?

*Φυσικά ευθύνη φέρουν και οι πολιτικές αρχές της χώρας που εθελοτυφλούν στην ασυδοσία των εφοπλιστών έναντι κάποιου ανταλλάγματος φαντάζομαι. Σωστά άραγες φαντάζομαι?

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα αποδοθούν ευθύνες !!!

Χα! Χα! Χα!

Ξανά ?

.......

Το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο !!!

Χα! Χα! Χα!

Ξανά ?

.......

Θα είμαστε αμείλικτοι !!!

Χα! Χα! Χα!

Ξανά ?

_______________________________

Αλίμονο στις οικογένειες των νεκρών !

Προσκυνώ !

...
Φιλικά
Gμηδέν

Blackangel είπε...

Και εγώ προσκυνώ την μεγαλειότητα σου kill bill. :-))

Ιδίως αυτό το "μαχαίρι στο κόκκαλο" έχει γίνει λάστιχο.

Σαν την........

Οι πολιτικοί πρέπει να ανανεώσουν το "λεξιλόγιο" τους. Εκτός από ξύλινο, καταντάει και γραφικό.

Δεν έχω ελπίδα πια. Βυθίστηκε μαζί με τη βάρκα. Το μόνο ενδιαφέρον είναι η πορεία στο άγνωστο (αλλά και εκεί δεν μας αφήνουν να πάμε αν δεν πληρώσουμε το ταξίδι προκαταβολικά. ΒΡΕ ΟΥΣΤ.)

Kisses ;-)

ο δείμος του πολίτη είπε...

ΣΥμφωνώ μαζί σου, πάντως. Κι εγώ κάπως έτσι αισθάνθηκα.