Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

Εθνικισμός – Νεοφασισμός σε έξαρση

Τον τελευταίο καιρό, στις διαδικτυακές μου αναζητήσεις να βρω κανένα καλό γκομενάκι, "συναντώ" πολλούς νεοφασίστες-εθνικιστές και αντί να "καμακώσω" αθώες και σέξυ κορασίδες αναλώνομαι σε συζητήσεις μαζί τους (με τους νεοφασίστες και ουχί με τις κορασίδες δυστυχώς).

Το διαδίκτυο έχει «γεμίσει» από καραφλούς οπαδούς του Χίτλερ, του Μουσολίνι, του Μεταξά και του Παπαδόπουλου. Από φόρουμ έως και blog που επισκέπτομαι τους βρίσκω μπροστά μου. Επειδή ο φασισμός/εθνικισμός –όσο και αμφιβόλου ποιότητας χιούμορ και να αντιπαρατάξεις- είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, θέτω παρακάτω μια σειρά από ερωτήματα (σε μερικά απαντώ κιόλας καθότι ξερόλας) και στα οποία θα ήθελα την συμμετοχή σας:

1. Γιατί το internet αποτελεί πεδίο δράσης για κάθε λογής φασισταριό? (μία απάντηση είναι ότι αποτελεί πρόσφορο έδαφος «προσηλυτισμού» διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και προσπαθώντας κατά αυτόν τον τρόπο να πείσουν ανθρώπους που δεν έχουν ανοίξει βιβλίο).

2. Είναι λίγα αλλά πολύ ενεργά μέλη?

3. Είναι πολλά μέλη?

4. Ενεργούν βάσει ενός σχεδίου ή απλώς λένε την άποψη τους? (βέβαια αν παρατηρήσετε σπάνια καταθέτουν τις απόψεις τους παρά μόνο παραθέτουν ή παπαγαλίζουν τα ίδια και τα ίδια. Εξ ού και οι πολλές παραθέσεις ολόκληρων κειμένων με τονισμένες γραμματοσειρές και έντονο χρώμα).

5. Σε τι κοινωνικό και μορφωτικό επίπεδο άραγε ανήκουν? Οι στατιστικές λένε ότι παρατηρείται άνοδος του φασισμού/εθνικισμού σε περιόδους οικονομικής στενότητας, ενώ οι οπαδοί του είναι άτομα χαμηλού οικονομικού και πνευματικού επιπέδου. Οι "δικοί" μας προφανώς και έχουν αφελώς "προσηλυτιστεί" από τα καθόλου "αθώα" κατασκευάσματα φασιστών-βιβλιοπωλών απατεώνων όπως ο Πλεύρης, ο Άδωνις ή ο Λιακόπουλος, βρίσκοντας πολύ ενδιαφέρουσα μια ιστορία που εμπλέκει πχ την μάχη των Πλαταιών με την ύπαρξη εξωγήινου στόλου (ευτυχώς ο παιδικός μου ήρωας «ΓΚΟΤΖΙΛΑ» τους ξέφυγε).

6. Κακώς ασχολούμαι μια και είναι άτομα του περιθωρίου τα οποία θα εξαφανιστούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που εμφανίστηκαν.

7. Είναι η αρνητική πλευρά της «δημοκρατίας»? Να επιτρέπεις δηλαδή, την ύπαρξη κάποιου, που αν επικρατήσει, νομοτελειακά δεν θα «ξαναμιλήσεις» εκτός αν συμφωνήσεις προφορικώς κα γραπτώς (δήλωση μετάνοιας) μαζί του.

8. Επικαλούνται εθνικά θέματα τα οποία όλους μας απασχολούν αλλά αυτοί κάτι ξέρουν παραπάνω μια και αγωνίστηκαν για αυτά (π.χ. η Χουντική κυβέρνηση της οποίας αποτελούν υποστηρικτές «έδωσε» την Κύπρο στους Τούρκους και ξεπούλησε οτιδήποτε μπορούσε με αντάλλαγμα την παράταση της θλιβερής θητείας της εκείνα τα χρόνια).

9. Θαυμάζουν τον Χίτλερ και τους Ναζί την ίδια στιγμή που η χώρα τους βασανίστηκε (Έλληνες δολοφονήθηκαν και Ελληνίδες βιάστηκαν κατά την περίοδο του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και της Γερμανικής κατοχής στην χώρα μας). Ποτέ δεν μας λένε - σαν μεγάλοι «πατριώτες» που είναι – πως αυτό είναι δυνατόν?

10. Είναι συνήθως θρασύδειλα άτομα μια και σε περιπτώσεις «μάχης των πόλεων» έχουν φάει ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ (είναι οι μόνιμα ξυλοδαρμένοι εκτός και αν βρουν κανα κακομοίρη μονάχους μονάχους). Για του λόγου το αληθές (από ξύλο που έφαγαν νεοχαζοί στην Πράγα από αναρχικούς, αριστερούς και μέλη της "antifa"):

11. Είναι άτομα με αλωπεκίαση κα τα οποία βρίσκουν πιο ελκυστικό τον ρόλο φασίστα-τραμπούκου απόγονο των αρχαίων Ελλήνων από τον ρόλο αποτυχημένου πορτιέρη σε gay-bar στο Κολο-νάκι.

12. Υιοθετούν τα Αρχαία Ελληνικά στα γραπτά τους, αντιγράφοντας κείμενα από τα βιβλία του αρχιφασίστα Άδωνι αλλά ουσιαστικά δεν ξέρουν γραμματική και συντακτικό της αρχαίας μας γλώσσας και γραφής.

13. Καθιερώνω επίσημα τον τίτλο που τους αρμόζει: COPYPASTΑΚΙΔΕΣ (περιμένετε και θα δείτε του λόγου το αληθές). Άλλοι "τίτλοι" που τους ταιριάζουν?

14. Είναι κρυφοgay μια και θαυμάζουν τους Μ. Αλέξανδρο (και όχι την γοργόνα) και Αχιλλέα.

15. Η άνοδος του νεοφασισμού, εκφράστηκε στην χώρα μας και επίσημα με την είσοδο του αποκόμματος ΛΑΟΣ στην βουλή. Πως κρίνεται την πολιτική που έχει ασκήσει so far?

16. Τους έχω παρεξηγήσει. Είναι άτομα υψηλού πνευματικού επιπέδου τα οποία δεν αναζητούν τίποτα άλλο παρά τον αφανισμό της εβραϊκής και μαύρης φυλής καθώς και κάθε είδους μετανάστη.

17. Ε γράψτε και εσείς κάτι ρε παιδιά. Παρακαλείστε όπως συμπληρώσετε: α. τους λόγους ύπαρξης τόσων φασιστών/εθνικιστών στο διαδίκτυο και β. την άνοδο γενικά του νεοφασισμού/εθνικισμού στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: