Τετάρτη 21 Μαρτίου 2007

Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στο Ρατσισμό


Σήμερα Τετάρτη 21 Μαρτίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στο ρατσισμό.

Μου δίνεται ένα σημαντικό ερέθισμα να σας ρωτήσω αν πιστεύεται ότι οι Έλληνες είμαστε ρατσιστές?

Προσωπικά πιστεύω πως ένας μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας ΕΙΝΑΙ δυστυχώς. Δεν ξέρω αν αποτελούν την πλειοψηφία, ούτε το ακριβές νούμερο. Νομίζω λίγη σημασία έχει. Θεωρώ μαύρη κηλίδα της ανθρωπότητας τον ρατσισμό και αυτονόητο το να μην είμαστε ρατσιστές. Μια από τις αιτίες είναι η ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ που είναι βαθια ριζωμένη μέσα μας. Για μένα είναι η ΝΟΥΜΕΡΟ 1 αιτία. Θα ήθελα όμως να το συζητήσουμε παρέα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαύρο μου αγγελάκι,πολλές φορές και οι συνθήκες μας κάνουν να γινόμαστε ρατσιστές κυρίως με τα άτομα που ήρθαν στην χώρα μας ως Ελληνοπόντιοι.΄Και φυσικά αυτό το κλίμα το δημιούργησε η ίδια πολιτεία με τα χιλιάδες προνόμια που τους έδωσε.Τα άτοκα δάνεια, άντε πάνε εσυ να πάρεις δάνειο και αν δεν σου βγάλουν την ψυχή τρύπα μου τη μύτη.Την ευκολία που μπαίνουν στις δουλειές και κυρίως στο δημόσιο.
Ξέρεις τι είναι να πηγαίνεις στην δουλειά και να σε απορίπτουν γιατί δεν είσαι μετανάστης;;;Φρίκη.Το χω βιώσει και ξέρω.

Βέβαια δεν είμαι ρατσίστρια δέχομαι όλους τους ανθρώπους έτσι όπως είναι, δεν με ενδιαφέρει απο που είναι τι πιστεύει και τι πρεσβευει.Με ενδιαφέρει το άτομο ως προσωπικότητα πάνω απο όλα και αν έχω κάτι να πάρω απο αυτό το δέχομαι με αγάπη κοντά μου.

οπουπςςς είπα μόλις ένα ψέμα.....
Απο μόνη μου πιάστηκα.Χαχαχαχαχαχα
Είμαι πολύ ρατσίστρια και μισώ θανάσιμα τους αδύνατους ανθρώπους...Ξέρεις αυτούς που όλη μέρα χλαπακιάζουν και δεν βάζουν δράμι.Αυτούς αν μ'αφήσουν να τους λιθοβολίσω θα το κάνω με μεγάλη άνεση και ευχαρίστηση.χαχαχαχαχαχαχα

Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι που δεν είναι αδύνατοι και είναι κάπως πιο ζουμεροι αντιμετωπίζουν ένα είδους ρατσισμό.Δεν βρίσκουν εύκολα δουλειά,σχολιάζονται με έντονο τρόπο και όχι διακριτικό κτλ κτλ.


Φιλιά
Φαίδρα

Blackangel είπε...

Faidra said:…………………
----------------------------------

Αγαπητή μου Φαίδρα δεν κατάλαβα αυτό με τους Ελληνοπόντιους. Η άποψη μου είναι ότι σωστά οι πρόσφυγες έχουν κάποιες ελαφρύνσεις, τις οποίες και κρίνω «λίγες» μάλιστα. Έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στους πρόσφυγες μια και εγώ απόγονος ενός τέτοιου γεγονότος είμαι. Οι παππούδες ήρθαν από τη Μικρά Ασία και πιο συγκεκριμένα τα Βουρλά (μια πόλη κοντά στη Σμύρνη). Πρέπει κάποτε να απομακρυνθούμε από τη λογική «δικαίωμα στη φτώχεια έχουν όλοι».

Τώρα αυτό που γράφεις για το άτομο και τη προσωπικότητα με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Εξάλλου είναι ρατσιστικό να επιλέγουμε με «άλλα» κριτήρια τους συνανθρώπους μας.

Για τους χοντρούς μην λες γιατί θα παρεξηγηθεί ο Στελάρας χεχεχε.

Πέρα από την πλάκα συμφωνώ με αυτά που είπες για τους εύσωμους και τον ρατσισμό που βιώνουν στο πετσί τους.

Πολλά φιλιά.