Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

Γιώργος Αετόπουλος- Δημήτρης Βεριώνης


Ακολουθεί ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του "Καλώς τα παιδιά, τα 6-2, καλώς τα" :

Ο Δημήτρης Βεριώνης και ο Γιώργος Αετόπουλος παρουσιάζουν τις δισκογραφικές τους δουλειές ("Μαύρο Κρασί", "Ο,τι Αρχίζει Να Κυλά" και "Το Πιο Όμορφο Παράθυρο Της Πόλης") αλλά και ποπ-ροκ διασκευές. Μαζί τους η Λήδα Πισπίρη και οι Όμηρος Κομνηνός (μπάσο), Θέμος Ρίζος (κιθάρα), Δήμητρα Αποστόλου (Keyboards), Περικλής Τιμπλαλέξης (βιολί), Χρήστος Ζελελίδης (τύμπανα).

Δημήτρης Βεριώνης- Γιώργος Αετόπουλος- Λήδα Πισπίρη

27-1-2008 Jasmin Γουδή, Αθήνα 22.30 Μιχαλακοπούλου 150 & Σινώπης
8-2-2008 Πέντε Τέταρτα (5/4) Μικρολίμανο, Πειραιάς, 22.30 Φιλίππου 14, Μικρολίμανο 6979-243104

Δημήτρης Βεριώνης- Γιώργος Αετόπουλος

23-2-2008 Veggera Κέρκυρα (Aχαράβη) 23.00
24-2-2008 Off The Record Ιωάννινα 22.30 Κουντουριώτη 54 6974416334

O Δημήτρης Βεριώνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Γνώρισε διάκριση σε διαγωνισμό της ΕΡΑ-2 για νέους δημιουργούς. Το 2001 γράφει τους στίχους στο τραγούδι «Ποια Θάλασσα» για το δίσκο της Αναστασίας Μουτσάτσου, «Κέρασμα», σε μουσική του Νίκου Ζιώγαλα. Tο 2006 κυκλοφορεί το CD του Δημήτρη Βεριώνη με τίτλο «Το Πιο Όμορφο Παράθυρο Της Πόλης», από τη Sony BMG. Περιλαμβάνει δεκατρία νέα τραγούδια, σε στίχους και μουσική του ιδίου, σε σύγχρονο pop – rock ύφος.

Από το «Πιο Όμορφο Παράθυρο Της Πόλης» δε λείπουν οι εκπλήξεις, όπως είναι η συμμετοχή του Μανώλη Φάμελλου στο τραγούδι «Φένια», του Νίκου Ζιώγαλα στο τραγούδι «Ρίξε Στην Καρδιά Σου Ένα Βλέμμα» και του Μάνου Πυροβολάκη στο τραγούδι «Τρελλά Γυρνάνε Οι Εποχές».

Ο Δημήτρης Βεριώνης είχε γράψει στο παρελθόν τους στίχους στο τραγούδι με τίτλο «Ποια θάλασσα», σε μουσική Νίκου Ζιώγαλα, που κυκλοφόρησε στο cd της Αναστασίας Μουτσάτσου «Κέρασμα» (επανακυκλοφόρησε το 2005 ως «Μόνη Ξανά Δεν Θα Σ’ Αφήσω»).
Αυτό τον καιρό ο Δημήτρης Βεριώνης ηχογραφεί το νέο του CD.


Για περισσότερες πληροφορίες:


www.myspace.com/dimitrisverionis
http://www.verionis.gr/

O Γιώργος Αετόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα. Από μαθητής γυμνασίου ξεκίνησε να μαθαίνει και να παίζει κιθάρα και από τότε άρχισε να γράφει τα πρώτα του τραγούδια. Το 1986 κατεβαίνει για σπουδές στην Θεσσαλονίκη και από τον επόμενο χρόνο αρχίζει να εμφανίζεται σε διάφορους χώρους της πόλης. Τελειώνει τις ανώτερες κλασικές-θεωρητικές σπουδές, ενώ ταυτόχρονα ήταν ιδρυτικό μέλος τριών Rock συγκροτημάτων : ΄΄Κράμα΄΄, ΄΄Χρώμα΄΄, ΄΄Αναβράζοντα Δισκία΄΄, με αρκετές διακρίσεις και με live εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις. Το 2002 κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός του δίσκος : ΄΄Ο,τι αρχίζει να κυλά΄΄( Universal music) ,με 14 τραγούδια σε στίχους και μουσική δικά του. Τον επόμενο χρόνο κυκλοφορεί o δίσκος ΄΄Ακουστικές βραδιές in Rock΄΄ - live ηχογράφηση στο Πατατράκ(Μπουρνάζι)-όπου συμμετέχει με ένα τραγούδι του μαζί με Δ.Πουλικάκο, ΄΄Ανοιχτή Θάλασσα΄΄,΄΄ Πράσσειν Άλογα΄΄,κ.αλ. Επίσης συμμετείχε στον 1º και 2º πανελλήνιο διαγωνισμό τραγουδιού που διοργάνωσε το ραδιόφωνο του ΜΥΘΟΥ 93,4 – Θεσσαλονίκη-, με δυο τραγούδια του τα οποία διακριθήκανε και είναι στο CD που κυκλοφόρησε αλλά και στον τελευταίο δίσκο των De facto τραγουδώντας ένα τραγούδι μαζί τους. Τέλος Σεπτέβρη κυκλοφόρησε ο δεύτερος του δίσκος με τίτλο ΄΄Μαύρο Κρασί΄΄ (Impact-Legend), με 12 δικά του καινούργια τραγούδια.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.myspace/aetopoulos
http://www.aetopoulos.com/
------------------------------------------
Δικά μας παιδιά είναι, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΑ.

Υ.Γ.1 Μητσάρα συγνώμη αλλά ΤΩΡΑ είδα το Δελτίο Τύπου. Άλλη φορά θα μου στέλνεις το Δελτίο με τίτλο: "ΕΙΜΑΙ ΣΕΞΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ ΝΕΑΝΙΣ. ΣΕ ΘΕΛΩ!!!"

Υ.Γ.2. Έμαθες μπάλλα ή ακόμη την πας στο αστυνομικό τμήμα για βόμβα?


Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

Η ΕΞΟΥΣΙΑ σέρνει ένα καράβι από νινιά


Σόρυ για την ολιγοήμερη απουσία μου από το blog, αλλά αυτό το διάστημα, κατανάλωνα φαιά ουσία προσπαθώντας να πείσω "πράσινους" ομοϊδεάτες μου, για την ορθότητα των θέσεων Βγενόπουλου και ότι πρέπει να φύγει πλέον αυτό το «καρκίνωμα» που λέγεται ΤΖΙΓΓΕΡ από την ομάδα μας για να δούμε ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΡΑ.

ΠΟΥΛΑ, ΠΟΥΛΑ, ΠΟΥΛΑ, ΠΟΥΛΑ.........

Όσο «απουσίαζα», «φάγαμε» 4 από τους γαύρους και είχα πέσει σε βαριά μελαγχολία (ας είναι καλά τα χημικά), ο Πασχάλης αναγνώρισε τελικά το εξώγαμο του μετά την εξέταση DNA, η Κάρλα Μπρούνι τα έφτιαξε με κάποιον Σαρκοζί (παιδιά μα τον ΑΛΛΑΧ δεν είμαι ο Στέφανος Χίος, ούτε η Χριστίνα Λαμπίρη με αναρχική αμφίεση), ενώ οι δημοσιογράφοι της χώρας μας τείνουν με αργά και αποφασιστικά βήματα να δικαιώσουν τους θιασώτες του συνθήματος «ΑΛΗΤΕΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ».

Πλάκα πλάκα, με αυτή την 4η (καταραμένο νούμερο) εξουσία, να καταρρέει δεν απορεί κανείς για ποιο λόγο τα blogs γνωρίζουν περίοδο άνθησης (εκτός από το δικό μου).

Επίσης αυτό το διάστημα «απουσίας», η ΖΑΧΟ-ΠΟΥΛΙ-ΑΔΑ, τείνει να ξεπεράσει σε επεισόδια ακόμα και τη ΛΑΜΨΗ.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο Ζαχό, εκφράζει ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας μας, που δεν κάνει ότι έκανε αυτός, όχι για ηθικούς ή άλλους λόγους, αλλά μόνο και μόνο επειδή………….ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.

Μιλώντας με διάφορους ανθρώπους για θέματα ρουσφετιού, μίζας, κακής χρήσης της εξουσίας κλπ, έχω αρχίσει να πείθομαι ότι ο Έλληνας αρχίζει να «νομιμοποιεί» τη διαφθορά.

Ψηφίζουμε συντηρητικά κόμματα, ζούμε σε αποχρώσεις του γκρι, δεν σκεφτόμαστε παρά μόνο όταν είναι να κλέψουμε, σαπίζουμε μπροστά στις τηλεοράσεις κλπ κλπ και το μόνο τελικά που δίνει χρώμα στην ζωή μας είναι το ΠΟΥΛΙ ΜΑΣ.

Μήπως τελικά είναι ο ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗΣ?

Ε?

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Σκύψε Ευλογημένη


Πόσο χαμηλά πρέπει να σκύψει ένας εργαζόμενος για να βρει δουλειά?


ΟΛΟΙ ΝΔ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (ιδίως οι Λάκωνες).

Υ.Γ.1 Σύντροφε Vorosilov έχεις δίκιο. Δοκίμασα να "παίξω" και εγώ βρώμικα όπως αυτοί αλλά μάλλον δεν "το'χω". Είχα ήδη ενδοιασμούς για την δημοσίευση των φωτογραφιών - έστω και υπό μορφή σάτυρας - και η δική σου αντίδραση-παρέμβαση ήταν καθοριστική. Σε ευχαριστώ.

Υ.Γ.2. Η γελειογραφία είναι του ΚΥΡ.

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

Εθνικισμός – Νεοφασισμός σε έξαρση

Τον τελευταίο καιρό, στις διαδικτυακές μου αναζητήσεις να βρω κανένα καλό γκομενάκι, "συναντώ" πολλούς νεοφασίστες-εθνικιστές και αντί να "καμακώσω" αθώες και σέξυ κορασίδες αναλώνομαι σε συζητήσεις μαζί τους (με τους νεοφασίστες και ουχί με τις κορασίδες δυστυχώς).

Το διαδίκτυο έχει «γεμίσει» από καραφλούς οπαδούς του Χίτλερ, του Μουσολίνι, του Μεταξά και του Παπαδόπουλου. Από φόρουμ έως και blog που επισκέπτομαι τους βρίσκω μπροστά μου. Επειδή ο φασισμός/εθνικισμός –όσο και αμφιβόλου ποιότητας χιούμορ και να αντιπαρατάξεις- είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, θέτω παρακάτω μια σειρά από ερωτήματα (σε μερικά απαντώ κιόλας καθότι ξερόλας) και στα οποία θα ήθελα την συμμετοχή σας:

1. Γιατί το internet αποτελεί πεδίο δράσης για κάθε λογής φασισταριό? (μία απάντηση είναι ότι αποτελεί πρόσφορο έδαφος «προσηλυτισμού» διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και προσπαθώντας κατά αυτόν τον τρόπο να πείσουν ανθρώπους που δεν έχουν ανοίξει βιβλίο).

2. Είναι λίγα αλλά πολύ ενεργά μέλη?

3. Είναι πολλά μέλη?

4. Ενεργούν βάσει ενός σχεδίου ή απλώς λένε την άποψη τους? (βέβαια αν παρατηρήσετε σπάνια καταθέτουν τις απόψεις τους παρά μόνο παραθέτουν ή παπαγαλίζουν τα ίδια και τα ίδια. Εξ ού και οι πολλές παραθέσεις ολόκληρων κειμένων με τονισμένες γραμματοσειρές και έντονο χρώμα).

5. Σε τι κοινωνικό και μορφωτικό επίπεδο άραγε ανήκουν? Οι στατιστικές λένε ότι παρατηρείται άνοδος του φασισμού/εθνικισμού σε περιόδους οικονομικής στενότητας, ενώ οι οπαδοί του είναι άτομα χαμηλού οικονομικού και πνευματικού επιπέδου. Οι "δικοί" μας προφανώς και έχουν αφελώς "προσηλυτιστεί" από τα καθόλου "αθώα" κατασκευάσματα φασιστών-βιβλιοπωλών απατεώνων όπως ο Πλεύρης, ο Άδωνις ή ο Λιακόπουλος, βρίσκοντας πολύ ενδιαφέρουσα μια ιστορία που εμπλέκει πχ την μάχη των Πλαταιών με την ύπαρξη εξωγήινου στόλου (ευτυχώς ο παιδικός μου ήρωας «ΓΚΟΤΖΙΛΑ» τους ξέφυγε).

6. Κακώς ασχολούμαι μια και είναι άτομα του περιθωρίου τα οποία θα εξαφανιστούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που εμφανίστηκαν.

7. Είναι η αρνητική πλευρά της «δημοκρατίας»? Να επιτρέπεις δηλαδή, την ύπαρξη κάποιου, που αν επικρατήσει, νομοτελειακά δεν θα «ξαναμιλήσεις» εκτός αν συμφωνήσεις προφορικώς κα γραπτώς (δήλωση μετάνοιας) μαζί του.

8. Επικαλούνται εθνικά θέματα τα οποία όλους μας απασχολούν αλλά αυτοί κάτι ξέρουν παραπάνω μια και αγωνίστηκαν για αυτά (π.χ. η Χουντική κυβέρνηση της οποίας αποτελούν υποστηρικτές «έδωσε» την Κύπρο στους Τούρκους και ξεπούλησε οτιδήποτε μπορούσε με αντάλλαγμα την παράταση της θλιβερής θητείας της εκείνα τα χρόνια).

9. Θαυμάζουν τον Χίτλερ και τους Ναζί την ίδια στιγμή που η χώρα τους βασανίστηκε (Έλληνες δολοφονήθηκαν και Ελληνίδες βιάστηκαν κατά την περίοδο του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και της Γερμανικής κατοχής στην χώρα μας). Ποτέ δεν μας λένε - σαν μεγάλοι «πατριώτες» που είναι – πως αυτό είναι δυνατόν?

10. Είναι συνήθως θρασύδειλα άτομα μια και σε περιπτώσεις «μάχης των πόλεων» έχουν φάει ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ (είναι οι μόνιμα ξυλοδαρμένοι εκτός και αν βρουν κανα κακομοίρη μονάχους μονάχους). Για του λόγου το αληθές (από ξύλο που έφαγαν νεοχαζοί στην Πράγα από αναρχικούς, αριστερούς και μέλη της "antifa"):

11. Είναι άτομα με αλωπεκίαση κα τα οποία βρίσκουν πιο ελκυστικό τον ρόλο φασίστα-τραμπούκου απόγονο των αρχαίων Ελλήνων από τον ρόλο αποτυχημένου πορτιέρη σε gay-bar στο Κολο-νάκι.

12. Υιοθετούν τα Αρχαία Ελληνικά στα γραπτά τους, αντιγράφοντας κείμενα από τα βιβλία του αρχιφασίστα Άδωνι αλλά ουσιαστικά δεν ξέρουν γραμματική και συντακτικό της αρχαίας μας γλώσσας και γραφής.

13. Καθιερώνω επίσημα τον τίτλο που τους αρμόζει: COPYPASTΑΚΙΔΕΣ (περιμένετε και θα δείτε του λόγου το αληθές). Άλλοι "τίτλοι" που τους ταιριάζουν?

14. Είναι κρυφοgay μια και θαυμάζουν τους Μ. Αλέξανδρο (και όχι την γοργόνα) και Αχιλλέα.

15. Η άνοδος του νεοφασισμού, εκφράστηκε στην χώρα μας και επίσημα με την είσοδο του αποκόμματος ΛΑΟΣ στην βουλή. Πως κρίνεται την πολιτική που έχει ασκήσει so far?

16. Τους έχω παρεξηγήσει. Είναι άτομα υψηλού πνευματικού επιπέδου τα οποία δεν αναζητούν τίποτα άλλο παρά τον αφανισμό της εβραϊκής και μαύρης φυλής καθώς και κάθε είδους μετανάστη.

17. Ε γράψτε και εσείς κάτι ρε παιδιά. Παρακαλείστε όπως συμπληρώσετε: α. τους λόγους ύπαρξης τόσων φασιστών/εθνικιστών στο διαδίκτυο και β. την άνοδο γενικά του νεοφασισμού/εθνικισμού στην Ευρώπη.

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2008

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ


Κυρίες και Κύριοι, διακόπτουμε το σερφάρισμα σας για να σας ανακοινώσουμε ότι κυβερνητικά στελέχη (και ουχί μόνο) διαπράττουν απόπειρες αυτοκτονίας ο ένας με τον άλλον σε μια απίστευτη κρίση συνειδήσεως για τα λεφτά που φάγανε. Η θεωρία των «πουλιών» κατέρρευσε και έτσι δεν θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα σκάνδαλο αλλά mounicagate προς απογοήτευση των μεσημεριανών εκπομπών τα οποία θα στραφούν πλέον στο εξώγαμο του…….Πασχάλη.



Τους έχει πει κανείς ότι αρκεί να……παραιτηθούν?

ΟΜΑΔΙΚΩΣ. Όπως ήρθαν έτσι να μας αδειάσουν την γωνιά.

Περιμένουν οι άλλοι με αγωνία εξάλλου. Αυτοί….κλέφτες θα γίνουν?

Και τώρα μπορείτε να συνεχίσετε το σερφάρισμα σας.



Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

Πάμε....πτωχοκομείο?

Τον 16ο αιώνα, στην Ευρώπη, η κοινωνική και οικονομική ανισότητα, είχε ως αποτέλεσμα την εξάπλωση της φτώχειας στις «ασθενέστερες» ομάδες πληθυσμών. Το ποσοστό (για τους λάτρεις των αριθμών) ένδειας των κατοίκων σε ορισμένες περιοχές έφτανε το εξωπραγματικό 87%. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια σειρά κοινωνικών εξεγέρσεων. Οι απόκληροι της κοινωνίας όμως αποτελούσαν ένα πλεονάζων εργατικό δυναμικό. Σε μια προκαπιταλιστική εποχή (θυμίζω ότι ο καπιταλισμός γεννήθηκε με τη Βιομηχανική Επανάσταση τον 19ο αιώνα) το δόγμα της οικονομικής χρησιμότητας των φτωχών οδήγησε στην εδραίωση ενός από τους πιο επαίσχυντους κοινωνικούς θεσμούς που γνώρισε η ευρωπαϊκή ιστορία:

ΤΑ ΠΤΩΧΟΚΟΜΕΙΑ.

Οι έγκλειστοι αυτών των ιδρυμάτων απασχολούνταν με διάφορες εργασίες, εργάζονταν σε κτηνώδεις συνθήκες διαβίωσης και φυσικά στερούνταν του δικαιώματος να διαμαρτυρηθούν. Η κρατική αντιμετώπιση της φτώχειας επεκτάθηκε στις περισσότερες δυτικοευρωπαϊκές χώρες. Η δημιουργία αυτών των ιδρυμάτων είχε διπλό σκοπό. Από τη μια να αποφύγουν εξεγέρσεις των κοινωνικά ασθενέστερων πληθυσμών (βλέπανε μπροστά οι άνθρωποι - θυμίζω ότι τον 18ο αιώνα είχαμε την Γαλλική Επανάσταση) αλλά και τη δημιουργία μια φθηνής πηγής εργατικού δυναμικού διαθέσιμο για εκμετάλλευση από τους πλούσιους αστούς της πόλης.

Τι έπαθα ξαφνικά και ασχολούμαι με τον………16ο αιώνα?

Μα η ανάγνωση της παρακάτω είδησης:

«Ξενοδοχείο Φτωχών πρόκειται να αποκτήσει η Αθήνα, όπως εξήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Ιδρύματος Αστέγων.
Το ξενοδοχείο θα στεγαστεί σε πολυώροφο κτήριο επί της οδού Πατησίων, θα είναι δυναμικότητας περίπου 70 κλινών, θα απευθύνεται, κυρίως, σε ηλικιωμένους άστεγους της πόλης και θα φέρει την επωνυμία «Εστία των Αθηνών», σύμφωνα με την επιθυμία της κληροδότριας.
Στους φιλοξενούμενους θα παρέχεται κοινωνική, ψυχολογική και ιατρική υποστήριξη, ενώ στο ισόγειο θα υπάρχει χώρος για την ψυχαγωγία τους.

Νίκος Μπαλιδάκης»
Πηγή: cosmo.gr

Δεν συγκρίνω τα σημερινά πτωχοκομεία με του 16ου αιώνα (αν και δεν μπορώ να αποφύγω ορισμένους παραλληλισμούς) απλά θεωρώ ότι τα μέτρα αυτά είναι «στάχτη στα μάτια» του κόσμου και φυσικά ημίμετρα μια και το φαινόμενο της φτώχειας είναι παγκόσμιο και έχει να κάνει με την πλήρη επικράτηση του καπιταλιστιμού (του πιο ολοκληρωτικού και απάνθρωπου συστήματος που γνώρισε η ανθρωπότητα).

Μία είναι η λύση και αυτό που τρέμουν οι προύχοντες αυτού του κόσμου για αυτό και μας γεμίζουν με ψεύτικα όνειρα, μας υπνωτίζουν με ηλίθια τηλεόραση, δεν θέλουν την μόρφωση μας ιδρύοντας ιδιωτικά πανεπιστήμια, μας ελέγχουν με κωλόμπάτσους και κάμερες, κλπ κλπ:

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΕΞΕΓΕΡΣΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

«Είναι βαριά κουβέντα που θα πω»

Άντε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ να έχουμε. :-)))

Υ.Γ. Φωτογραφίες: kazani.gr